Κόσμος

Νόβακ Τζόκοβιτς – Παρουσίασε έγγραφο νόσησης από τις 16 Δεκεμβρίου

08.01.2022 | 13:10 Eνσωμάτωση

Συνεχίζεται το διπλωματικό θρίλερ για την παραμονή ή όχι του ανεμβολίαστου Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη για τη συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Όπεν. Ενώ φιλοξενείται ακόμα σε ξενοδοχείο απομόνωση προσφύγων, οι δικηγόροι του παρουσίασαν πιστοποιητικό νέας νόσησής του στα μέσα Δεκεμβρίου. Η υπόθεση που έχει διχάσει την παγκόσμια κοινή γνώμη θα κριθεί οριστικά μέχρι τη Δευτέρα.

Στο ξενοδοχείο καραντίνας Park Hotel στη Μελβούρνη θα περάσει και το Σαββατοκύριακο ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αναμένοντας τη Δευτέρα την ακρόασή του από αυστραλιανό δικαστήριο.

Η νομική ομάδα του Σέρβου τενίστα θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι ο Τζόκοβιτς είχε εξασφαλίσει έγκυρη βίζα και είχε πάρει ιατρική εξαίρεση από τη διοργανώτρια αρχή του Australian Open, προκειμένου να πάρει μέρος στους Αγώνες.

Το δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι η πλευρά του Τζόκοβιτς έχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι νόσησε από κορωνοϊό στις 16 Δεκεμβρίου και συνεπώς, ορθώς εξαιρείται από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού που ισχύει για όσους εισέρχονται στην Αυστραλία.

Ο Τζόκοβιτς δεν είναι ο μόνος τενίστας που έχει μπλεξίματα με τις αρχές της χώρας. Μία άλλη παίκτρια που επρόκειτο να πάρει μέρος στο Australia Open, η Τσέχα Ρενάτα Βοράτσοβα, μεταφέρθηκε στο ίδιο ξενοδοχείο καραντίνας με τον Σέρβο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της συνοριακής αστυνομίας, η βίζα της Βοράτσοβα ακυρώθηκε για τους ίδιους λόγους με την αντίστοιχη του Τζόκοβιτς.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στη Βοράτσοβα πριν μέρες είχε επιτραπεί η είσοδος στην Αυστραλία και μάλιστα είχε αγωνιστεί στο Melbourne Summer Set, ένα τουρνουά που χρησιμοποιείται ως προετοιμασία για το Australia Open.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι η Βοράτσοβα αποφάσισε τελικά να φύγει από την Αυστραλία και θα το πράξει στις επόμενες ώρες.

Δεν λείπουν εκείνοι που πιστεύουν ότι η περιπέτεια που αντιμετωπίζει ο Τζόκοβιτς θα τον κάνει πιο δυνατό εν όψει του τουρνουά. Ο ομογενής, Νικ Κύργιος τόνισε ότι θα προτιμούσε να αποφύγει τη διασταύρωση με τον Σέρβο στο ταμπλό.

«Εάν του επιτραπεί να παίξει στο Australia Open, δεν θα ήθελα καμία συνάντηση μαζί του. Αναγνωρίζω ότι θα είναι πολύ τσαντισμένος. Θα είναι αποφασισμένος να παίξει καλά και να απαντήσει με την απόδοση του σε ότι συμβαίνει εδώ. Και εγώ δεν θα ήθελα να βρεθώ με τον Νόβακ», δήλωσε ο Νικ Κύργιος.

Ο Τζόκοβιτς βιώνει μία πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω του κορωνοϊού και των αυστηρών περιορισμών που ισχύουν στην Αυστραλία. Επειδή όμως τα λεφτά είναι πολλά το Παρισινό Ρολάν Γκαρός ανακοίνωσε ήδη ότι θα του επιτρέψε τη συμμετοχή τον Μάιο, ανεξαρτήτως εμβολιασμού…

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/01/2022