Πολιτική

Θεοφάνεια – Με το βλέμμα στην πανδημία τα μηνύματα της ηγεσίας της χώρας

06.01.2022 | 20:19 Eνσωμάτωση

Με την πανδημία να σαρώνει τη χώρα, τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων ήταν σε αυτό το κλίμα.

Στην ακριτική Ελλάδα γιόρτασαν τα Θεοφάνεια η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Γαύδο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στον Άη Στράτη ο πρωθυπουργός.

Η τελετή των υδάτων στον Άγιο Ευστράτιο έγινε στο λιμάνι. Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε νέα έκκληση σε όσους ακόμα είναι διστακτικοί να εμβολιαστούν.

Ηχηρό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού έστειλε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τονίζοντας πως το εμβόλιο είναι το μόνο τείχος απέναντι στην πανδημία.

«Ο Άη Στράτης άφησε μαζί με τη χώρα πίσω τις εποχές του διχασμού», έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών στο μουσείο ο πρωθυπουργός ο οποίος στο ακριτικό νησί αντάλλαξε ευχές με μόνιμους κατοίκους, μεταξύ των οποίων και μία καθηγήτρια στο σχολείο του νησιού.

Στη Λήμνο παρακολούθησε τη θεία λειτουργία και γιόρτασε τα Θεοφάνεια ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Το μήνυμά τους για τη σημερινή ημέρα έστειλαν και οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς γιόρτασε τα Θεοφάνεια στο κατάστρωμα της Φρεγάτας «Αιγαίον» και ήταν εκείνος που πέταξε τον σταυρό στα νερά του βορείου Αιγαίου όπου βρίσκεται το πλοίο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/01/2022