Πολιτική

Στη σκιά της πανδημίας τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των πολιτικών

01.01.2022 | 20:34 Eνσωμάτωση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του βρέθηκαν κοντά σε άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εν ώρα καθήκοντος, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να βρεθεί δίπλα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Την πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στη Μητρόπολη των Αθηνών παρακολούθησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στη δοξολογία, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στη συνέχεια η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στην Προεδρική Φρουρά για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι την περασμένη χρονιά η πανδημία δοκίμασε τις αντοχές μας ωστόσο έστειλε ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας.

«Ελπίζω όμως ότι φέτος επιτέλους θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Όπως έχω επανειλημμένα τονίσει η τήρηση των μέτρων και ιδίως ο μαζικός εμβολιασμός είναι μονόδρομος προς την ελευθερία» ανέφερε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία της Μητρόπολης βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι το νέο κύμα της Όμικρον πρέπει να μας ανησυχεί αλλά όχι να μας πανικοβάλει.

«Έχουμε, ωστόσο, τις δυνάμεις να αφήσουμε πίσω την τρικυμία, οδηγώντας την πατρίδα μας σε ήρεμα νερά. Ώστε τον χειμώνα της αβεβαιότητας να διαδεχθεί η άνοιξη της ελπίδας» σημείωσε.

Το βράδυ της παραμονής ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι βρέθηκαν κοντά σε μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε την παραμονή το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ. «Στο πρόσωπο το δικό σας να πω χρόνια πολλά σε όλους τους συναδέλφους σας που σήμερα δεν έχουν υπηρεσία αλλά και σε όλους τους ανδρες και τις γυναίκες του ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ» σημείωσε.

Πρωτοχρονιά στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος έστειλε ευχές στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές και υγειονομικό προσωπικό.

«Επιδιώκουμε και προσδοκούμε να υπάρξει η δυνατότητα η πολιτεία με με μια άλλη κυβέρνηση γιατί η σημερινή δεν έχει την πρόθεση, να στηρίξει τους νοσηλευτές και τους γιατρούς» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία βρέθηκε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ανέβασε στα social media το πρωτοχρονιάτικο φλουρί που κέρδισε με τη λεζάντα λεζάντα «καλά ξεκινήσαμε, ευτυχισμένο το 2022».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/01/2022