Κόσμος

Εκατοντάδες σπίτια έγιναν στάχτη – Χιλιάδες άστεγοι από τη μεγάλη φωτιά στο Κολοράντο

01.01.2022 | 20:55 Eνσωμάτωση

Πύρινη λαίλαπα κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Περισσότερα από 1.000 σπίτια έχουν γίνει στάχτη από την πυρκαγιά που κινείται ανεξέλεγκτα και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της πολιτείας. Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους καθώς οι αρχές δεν είναι σε θέση να ελέγξουν την πορεία της φωτιάς.

Προσπαθούσαμε να έχουμε ελπίδα και μετά έφτασε η φωτιά τα διέλυσε όλα και είδαμε το σπίτι μας μέσα στις φλόγες. Ήταν δύσκολο αλλά είμαι χαρούμενη που είμαστε όλοι ασφαλείς.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές φαίνεται να προκλήθηκε όταν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν εδώ και ημέρες στην περιοχή έκοψαν καλώδια υψηλής τάσης τα οποία έπεσαν σε δέντρα. Η παρατεταμένη περίοδος ξηρασίας σε συνδυασμό με τους ανέμους που ξεπερνούν τα 170 χιλιόμετρα την ώρα μετέτρεψαν μέσα σε μερικά λεπτά την πολιτεία σε πύρινη κόλαση.

Το μέτωπο της φωτιάς εντοπίζεται βόρεια του Ντένβερ αλλά η συνεχής αλλαγή πορείας των ανέμων καθιστά πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Σήμερα σαν θαύμα πυκνό χιόνι ξεκίνησε να πέφτει στην περιοχή δίνοντας την δυνατότητα στις πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν την έκταση του πύρινου μετώπου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/01/2022