Οικονομία

Νέα μέτρα – Στήριξη των επιχειρηματιών της εστίασης ετοιμάζει το Μαξίμου

29.12.2021 | 20:35 Eνσωμάτωση

Στο παραμύθι της Σταχτοπούτας παραπέμπει η φετινή Πρωτοχρονιά. Όσοι τελικά αποφασίσουν να βγουν για το ρεβεγιόν θα αναγκαστούν να φύγουν λίγο πριν το ρολόι χτυπήσει 02.00 καθώς τα ρολά των καταστημάτων θα κατέβουν.

Απανωτές ακυρώσεις

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων δέχονται όπως λένε απανωτά τηλεφωνήματα, δυστυχώς όχι για κρατήσεις.

Οι πελάτες ακυρώνουν το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν καθώς κάποιοι φοβούνται πλέον να βγουν και να διασκεδάσουν και κάποιοι δε θέλουν να δώσουν χρήματα για ένα ρεβεγιόν μόλις λίγων ωρών και χωρίς μουσική.

Απογευματινό ρεβεγιόν

Σε μία ύστατη προσπάθεια τα εστιατόρια οργανώνουν ήδη ρεβεγιόν που θα ξεκινούν νωρίτερα για όσους τελικά θέλουν να κρατήσουν τα τραπέζια τους.

Οι περισσότεροι καταστηματάρχες πάντως βρίσκονται σε απόγνωση καθώς για αυτές τις ημέρες είχαν φροντίσει εγκαίρως να γεμίσουν τα ψυγεία τους με προμήθειες.

Μεγάλη είναι η ανησυχία των εργαζομένων στην εστίαση μήπως ξαφνικά βρεθούν χωρίς μεροκάματο.

Τα νέα μέτρα θα συνοδευτούν από σαρωτικούς ελέγχους.

Μέτρα στήριξης

Για να αποφευχθεί η ολοκληρωτική καταστροφή για τις επιχειρήσεις των κλάδων που συνεχίζουν να πλήττονται, είναι ανάγκη να στηριχθούν.

Προς αυτήν την κατεύθυνση το Μαξίμου ετοιμάζει ένα πακέτο μέτρων στήριξης για όσους πληγούν από τα νέα μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, το οποίο θα περιλαμβάνει έναν νέο στοχευμένο κύκλο αναστολών (μπουζούκια, μουσικές σκηνές κλπ.).

Για τις επιχειρήσεις δεν προβλέπεται νέα επιστρεπτέα προκαταβολή ή απαλλαγή ενοικίου, ενώ προβλέπονται διευκολύνσεις ή κούρεμα υποχρεώσεων μόνο αν διαπιστωθεί ζημιά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/12/2021