Κόσμος

Κορωνοϊός – «Σαρώνει» η πανδημία Ε.Ε & ΗΠΑ

29.12.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα από την αρχή της πανδημίας προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το τσουνάμι της Όμικρον «σαρώνει» την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη Γαλλία οι αρχές κατέγραψαν σχεδόν 180.000 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο. Αν και η γαλλική κυβέρνηση απέφυγε να επιβάλει lockdown, η εξάπλωση νέας μετάλλαξης αλλάζει τα σχέδια των Παριζιάνων για την Πρωτοχρονιά.

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας με σχεδόν 130.000 νέες μολύνσεις κατέγραψε και η Βρετανία.Αντί νέων μέτρων, ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους Βρετανούς να σπεύσουν και να κάνουν την τρίτη δόση.

«Μίλησα με γιατρούς που είπαν ότι πάνω από το 90% όσων βρίσκονται στις εντατικές δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόριν Τζόνσον

Τους υψηλότερους αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων από την εμφάνιση του κορωνοϊού ανακοίνωσαν η Ιταλία με 78.000 και η Πορτογαλία με 17.000 μολύνσεις.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφηκε το απόλυτο ρεκόρ της πανδημίας με σχεδόν 450.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο. Η ραγδαία εξάπλωση της νέας μετάλλαξης προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην οικονομία και την κοινωνία. Μόνο σήμερα το 17% των αστυνομικών στη Νέα Υόρκη δήλωσαν ασθένεια και δεν πήγαν στις δουλειές τους.

Την ίδια ώρα οι ελλείψεις τεστ σε φαρμακεία και ηλεκτρονικό εμπόριο προκαλούν ουρές χιλιομέτρων μπροστά στα ομοσπονδιακά διαγνωστικά κέντρα.

Οι ειδικοί καλούν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Έχουμε μεγάλη αύξηση στις νοσηλείες, μεγάλη αύξηση στις περιπτώσεις βαριάς νόσησης, στις διασωληνώσεις παιδιών, ειδικά στους εφήβους. Τα περισσότερα από τα παιδιά έχουν υποκείμενα νοσήματα όμως νοσούν και υγιή παιδιά», δήλωσε ο Δρ. Άντριεν Ράντολφ από το νοσοκομείο της Βοστώνης.

Σε νέα προειδοποίηση του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε ως «πολύ υψηλό» τον κίνδυνο που προκαλεί η εξάπλωση της νέας παραλλαγής.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/12/2021