Ελλάδα

Μέτρα – Με μάσκες τα ψώνια & οι βόλτες – Αντιδρούν οι καταστηματάρχες

28.12.2021 | 13:01 Eνσωμάτωση

Τα κρούσματα σπάνε το ένα «μαύρο» ρεκόρ, μετά το άλλο. Την ίδια ώρα, νέα μέτρα έχουν μπει στην καθημερινότητά μας.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι πολίτες εμφανίζονται στην πλειονότητά τους να έχουν προσαρμοστεί στα νέα μέτρα, φορώντας μάσκες παντού.

Την ίδια ώρα, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ για την τήρηση των μέτρων, με τα πρόστιμα να πέφτουν «βροχή».

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι στο τριήμερο των Χριστουγέννων βεβαιώθηκαν 1.691 παραβάσεις, ενώ έγιναν 20 συλλήψεις και σε 29 καταστήματα επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας.

Αντιδρούν οι καταστηματάρχες στα νέα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου

Αντιδράσεις προκαλούν στο χώρο της εστίασης οι νέες ανακοινώσεις για τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου και προβλέπουν νέους κανόνες λειτουργίας για τα μαγαζιά.

Τις περισσότερες αντιδράσεις εκφράζουν οι ιδιοκτήτες μπαρ και νυχτερινών κέντρων, που τους καλούν, όπως λένε, να βάλουν λουκέτο τα μεσάνυχτα, όταν δηλαδή ξεκινά η δουλειά.

Χορός και τραγούδι θα υπάρχουν για μια εβδομάδα ακόμα μετά τα μεσάνυχτα, καθώς από την επόμενη Δευτέρα (3 Ιανουαρίου) μπαίνουν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα, που βάζουν ωράριο λειτουργίας στην εστίαση.

Οι ιδιοκτήτες των μπαρ επισημαίνουν ότι έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα, τους τελευταίους μήνες, σε ό,τι αφορά στο τζίρο τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι την παραμονή των Χριστουγέννων υπήρξαν καταστήματα που δούλεψαν με 7 ή 8 το πολύ παρέες.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου, κάνοντας λόγο για μειωμένα μεροκάματα, υπό το φόβο της ανεργίας.

Υπενθυμίζεται ότι με τα νέα μέτρα επανεξετάζεται και πάλι η χωρητικότητα των καταστημάτων εστίασης, με παρέες έως 6 άτομα σε κάθε τραπέζι, ενώ η μουσική παραμένει προς το παρόν.

Ακόμη, με τα νέα μέτρα καταργείται και η δυνατότητα να υπάρχουν όρθιοι θαμώνες στο εσωτερικό των καταστημάτων, ακόμα και αν πρόκειται για εμβολιασμένους, που άλλωστε είναι και οι μόνοι που δικαιούνται πρόσβασης μέσα στα κέντρα.

Αρκετοί από τους θαμώνες, πάντως, χαρακτηρίζουν απαραίτητα τα νέα μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/12/2021