Ελλάδα

Κορωνοϊός – «Βόμβα» Πλεύρη για 15.000 κρούσματα σήμερα – «Στο τραπέζι» επίσπευση των μέτρων

28.12.2021 | 13:00 Eνσωμάτωση

«Μαύρο» ρεκόρ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, και λέγοντας πως μέχρι το πρωί της Τρίτης είχαν καταγραφεί, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 15.000 κρούσματα.

Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως από το πρωί της Τρίτης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 550.000 τεστ, στα οποία εντοπίστηκαν 15.000 κρούσματα, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες.

Αυτή τη στιγμή η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει εκτάκτως, η οποία εξετάζει άλλου είδους πρωτόκολλα, όπως για το πόσο θα μένει καραντίνα ένας εμβολιασμένος και ένας ανεμβολίαστος.

Επιπλέον, η Επιτροπή θα συνεδριάσει και αύριο στις 12, όπου θα εξετάσει εάν τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα, αντί της 3ης Ιανουαρίου.

Ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως στην Αττική υπάρχει αύξηση 200-300% στα κρούσματα, νούμερα που δεν έδινε η μετάλλαξη Δέλτα.

Έσπευσε ωστόσο να ξεκαθαρίσει πως το Σύστημα Υγείας προς το παρόν δεν έχει δεχθεί περισσότερη πίεση, εξαιτίας της επικράτησης της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η μετάλλαξη Όμικρον αγγίζει ήδη το 70% των ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες στην Αττική. Τη Δευτέρα καταγράφηκαν 9.284 κρούσματα.

Ο Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι αύριο στην έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής θα εξεταστεί εάν αυτά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα ισχύουν νωρίτερα. Ιδιαίτερα, τόνισε πως αυτό αφορά μόνο τη χρονική μετατόπιση των μέτρων κι όχι τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως το ΕΣΥ βρίσκεται υπό πίεση, ενώ στόχος είναι να προφυλαχτούν οι πολίτες που είναι άνω των 60 ετών και ανεμβολίαστοι.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/12/2021