Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τα νέα μέτρα

23.12.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Πεδίο αντιπαράθεσης αποτελούν τα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού, με την κυβέρνηση να θεωρεί ότι ήδη αποδίδουν και την αντιπολίτευση να ασκεί σκληρή κριτική.

Η ενίσχυση των εμβολιασμών με την υποχρεωτικότητα για τους άνω των 60 και η επιτάχυνση της 3 δόσης βοήθησαν στην ανάσχεση της μετάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα.

Με αυτό το δεδομένο η κυβέρνηση εμφανίζεται καθησυχαστική διαβεβαιώνοντας ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν επαρκούν για τις ημέρες εορτών.

«Σταθμίζουμε πάντοτε τις εισηγήσεις της επιτροπής με συνέπεια και με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων με τους οποίους έχουμε συμπορευτεί από την αρχή της πανδημίας χωρίς να τους υπονομεύουμε» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Εμβολιαζόμαστε, κάνουμε τεστ, φοράμε μάσκα και επιλέγουμε προσεκτικά που και με ποιούς θα διασκεδάσουμε αυτές τις μέρες» ήταν το μήνυμα της Βάνας Παπαευαγγέλου.

Με τη μετάλλαξη Όμικρον να ρίχνει βαριά της σκιά της πάνω από το εθνικό σύστημα υγείας, γιατροί και ειδικοί ζητούν λήψη σκληρών περιοριστικών μέτρων τώρα και όχι σε δυο εβδομάδες, όπως ανακοινώθηκε, καθώς ήδη τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους από το 4ο κύμα της μετάλλαξης Δέλτα.

«Δηλαδή μέχρι τις 3/1 κάνουμε σύμβαση με τον κορωνοϊό ότι δεν θα χτυπήσει την πατρίδα μας και μετά θα πάρουμε τα μέτρα» υπογράμμισε ο Νίκος Καπραβέλος.

Τη δέσμη 9 άμεσων μέτρων για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την αποσυμφόρηση στα μέσα μεταφοράς στους χώρους εργασίας και στα σχολεία επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εκτός υγειονομικής πραγματικότητας, επιδεικνύοντας εγκληματικά αντανακλαστικά. Ασθενείς πεθαίνουν σε ράντζα περιμένοντας μία ΜΕΘ και ο κ. Μητσοτάκης πετάει χαρταετό και ανακοινώνει πως θα λάβει μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά πως «το ψέμα και η παραποίηση είναι το καταφύγιο όσων δεν αντέχουν την ευθύνη της απόφασης και των καιροσκόπων που βλέπουν στο πόνο των άλλων μια ευκαιρία κέρδους».

Για ατολμία μπροστά στο πολιτικό κόστος κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΙΝΑΛ. «Είναι ώρα η ατολμία, η καθυστέρηση και ο φόβος του πολιτικού κόστους να πάψουν να υπαγορεύουν αποφάσεις που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές» τόνισε η Χαριλάου Τρικούπη.

Για αντιεπιστημονικά μέτρα κάνει λόγω σε ειρωνικό τόνο το ΚΚΕ. «Πρόκειται για άλλη μία «συμβολή» της κυβέρνησης της ΝΔ στην επιστημονική σκέψη, την επιδημιολογική επιτήρηση, τη λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους υπερμετάδοσης την ώρα που χάνονται δεκάδες άνθρωποι κάθε μέρα!» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/12/2021