Κόσμος

Αιχμές Πούτιν για την οικονομική πολιτική του Ερντογάν

23.12.2021 | 20:32 Eνσωμάτωση

Ο Ρώσος Πρόεδρος στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση του με δημοσιογράφους κάλεσε το ΝΑΤΟ να μην επεκταθεί ανατολικά, ενώ άφησε αιχμές για την οικονομική πολιτική του Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για όλα στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού με τους δημοσιογράφους.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν περισσότεροι από 500 δημοσιογράφοι από μεγάλα διεθνή ΜΜΕ από διάφορες χώρες. Οι εκπρόσωποι του Τύπου πέρασαν από ειδικά τούνελ που τους ψέκαζαν με απολυμαντικό.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπερασπίστηκε την πολιτική της αύξησης των επιτοκίων καρφώνοντας τον άσπονδο φίλο του Ταγίπ Ερντογάν. «Γνωρίζω ότι κάποιοι τομείς της οικονομίας είναι δυσαρεστημένοι με τις αυξήσεις των επιτοκίων, αλλά αν δεν γινόταν αυτό, θα καταλήγαμε σαν την Τουρκία, με το ίδιο πρόβλημα» σημείωσε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι άδικο να κατηγορείται η Μόσχα για την εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. «(Η Ευρώπη) ψεύδεται συνέχεια. Μπερδεύουν τα πάντα. Η Gazprom παρέχει όλους τους όγκους αερίου που έχουν ζητηθεί από τα τρέχοντα συμβόλαια» τόνισε, ενώ για το θέμα της εξάπλωσης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά ο Ρώσος πρόεδρος ήταν κατηγορηματικός.

«Πρέπει να καταλάβουμε πως θα διασφαλιστεί η ασφάλειά μας. Για αυτό κι εμείς, χωρίς κόλπα, είπαμε ανοιχτά: Δεν θα υπάρξει ανάπτυξη του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά. Η μπάλα είναι στο δικό τους γήπεδο. Πρέπει να μας απαντήσουν» ανέφερε.

Όσο για το ενδεχόμενο σύγκρουσης στην Ευρώπη για το θέμα της Ουκρανίας.  «Από αυτή την άποψη, έχουμε καταστήσει σαφές και ρητά ότι η περαιτέρω μετακίνηση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά είναι απαράδεκτη. Τι είναι ασαφές; Εμείς είμαστε που τοποθετούμε τους πυραύλους κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ; Όχι. Ήταν οι ΗΠΑ που ήρθαν με τους πυραύλους τους στο σπίτι μας. Αυτοί είναι στο κατώφλι του σπιτιού μας» σημείωσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως δεν μπορεί να κάνει ειρήνη με τη σημερινή κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/12/2021