Πολιτική

Αμείωτες οι τουρκικές προκλήσεις την προπαραμονή των Χριστουγέννων

23.12.2021 | 20:29 Eνσωμάτωση

Προσηλωμένη στη γραμμή της έντασης, η Άγκυρα δε εννοεί να διακόψει τις προκλήσεις, ακόμα και τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Προπαραμονή Χριστουγέννων και η Τουρκία συνέχισε τις προκλήσεις πετώντας το μεσημέρι της Πέμπτης πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους.

Ελληνικά μαχητικά αναχαίτισαν τους εισβολείς καταδιώκοντάς τους επί 20 λεπτά.

Η Άγκυρα προχώρησε και στη δέσμευση περιοχής για άσκηση με πυρά στις 28 και 29 Δεκεμβρίου μεταξύ Λέσβου και Χίου με το δυτικό κομμάτι αυτής να βρίσκεται σε χώρο ελληνικής δικαιοδοσίας.

Τα συνοριακά φυλάκια στον Έβρο επιθεώρησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. «Εδώ λοιπόν πέρυσι δόθηκε ένας μεγάλος αγώνας έναντι μιας μεγάλης απειλής και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με την συμβολή αστυνομίας κα πυροσβεστικης απέκρουσαν αυτή την απειλή» υπογράμμισε ο κ. Φλώρος.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε ακόμα πως η Ελλάδα αυτό για το οποίο ενδιαφέρεται ειναι η ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή.

Στην Κύπρο με το τρυπάνι της Exxonmobil να έχει βάλει μπροστά στο τεμάχιο 10, ο Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε πως το ερευνητικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και με ερευνητικές εργασίες στο τεμάχιο 5 παρά τις απειλές της Τουρκίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/12/2021