Ελλάδα

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην αγορά της Αθήνας

22.12.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Εορταστικό το κλίμα στους δρόμους της Αθήνας, με τους πολίτες να σπεύδουν για δώρα, αλλά και για το τραπέζι των ημερών. Οι τιμές είναι σχετικά ανεβασμένες, αλλά η διάθεση για μια εορταστική ανάσα είναι αυτή που δίνει τον τόνο. Ο κόσμος στην Ερμού ήταν πολύς, ενώ στη Βαρβάκειο η γαλοπούλα είχε και φέτος την τιμητική της.

Συμπολίτες μας όλων των ηλικιών ήρθαν στην Ερμού, στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους ενόψει των Χριστουγέννων.

«Οι τιμές είναι λίγο ανεβασμένες, αλλά τα Δώρα μου τα πήρα, για όλη την οικογένεια είναι έθιμο για μένα», ανέφερε μία καταναλώτρια.

Και τις τσάντες στα χέρια, οι Αθηναίοι βγήκαν για τα ψώνια των εορτών.

Κάποιοι στέκονται στην ουρά προκειμένου να ψωνίσουν, κάποιοι άλλοι απλά κοιτάζουν τις βιτρίνες και ετοιμάζονται να γράψουν γράμμα.. στον Άγιο Βασίλη.

Γαλοπούλα χωρίς… κορωνοϊό

Στη Βαρβάκειο η αγορά η Γαλοπούλα έχει την τιμητική της αυτές τις ημέρες, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες ξεχωριστές λιχουδιές που οι καταναλωτές δείχνουν να τις προτιμούν.

«Η γαλοπούλα η ελληνική η ελευθέρας βοσκής είναι στα 7 ευρώ το αρνί και το κατσίκι ξεκινάει από 7 με 8 ευρώ το χοιρινό ξεκινάει από 3 μέχρι 4 ευρώ και τοι χοιρίδιο του γάλατος είναι στα 6 ευρώ», λέει ένας καταστηματάρχης.

Η περιφέρεια αττικής έχει ελέγξει 900 επιχειρήσεις στον κεντρικό τομέα Αθηνών και έχει υποβάλει πρόστιμα 190.000 για παραβάσεις σχετικά με τα προϊόντα των ημερών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/12/2021