Κόσμος

Σουηδία – Εταιρεία τεχνολογίας εμφυτεύει στο χέρι μικροτσιπ με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

22.12.2021 | 20:26 Eνσωμάτωση

Η Σουηδία θα είναι η πρώτη χώρα που θα βάλει το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε μικροτσιπ το οποίο θα τοποθετείται υποδόρια στο χέρι και τα δεδομένα θα ανιχνευονται από smartphone. To τσιπάκι έχει μέγεθος κόκκου ρυζιού και ήδη 6.000 Σουηδοί έχουν προχωρήσει στην εμφύτευση.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού κρυμμένο στο χέρι. Αυτό κατάφεραν οι ερευνητές της Σουηδικής εταιρείας Επισέντερ που τελειοποίησαν ένα μικροτσίπ στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού.

Τοποθετείται υποδόρια στο χέρι και οι πληροφορίες που κρύβει ανιχνεύονται από smartphone. Έξι χιλιάδες Σουηδοί έχουν εμφυτεύσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και μάλιστα το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν καθώς από τα μέσα Δεκεμβρίου, η χώρα θέσπισε νέους και πιο αυστηρούς κανόνες που απαιτούν, μεταξύ άλλων, την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλες τις εκδηλώσεις άνω των 100 ατόμων.

«Τα εμφυτεύματα είναι μία πολύ ευέλικτη τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά διαφορετικά πράγματα και αυτή τη στιγμή είναι πολύ βολικό να έχετε πάντα προσβάσιμο το διαβατήριο COVID στο εμφύτευμά σας, οπότε σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας ξεμείνει από μπαταρία, είναι πάντα προσβάσιμο σε εσάς», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος διανομής της Epicenter, Χάνες Σγιομπλαντ.

Σε πολλές χώρες, εστιατόρια, αίθουσες συναυλιών, μουσεία κινηματογράφοι, θέατρα και μπαρ, απαιτούν την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για να επιτρέψουν την είσοδο.

Το τσιπάκι μπορεί να εμφυτευθεί με σύριγγα είτε στον βραχίονα είτε σε δάχτυλο σημείο και αφαιρείται πολύ εύκολα. Ενεργοποιείται μέσω μίας συσκευής και μία μικρή ποσότητα δεδομένων ρέει μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ταυτοποίηση Ραδιοσυχνότητας η οποία με ηλεκτρομαγνητικά πεδία αναγνωρίζει τις ηλεκτρονικά αποθηκευμένες πληροφορίες. Οι επικεφαλής της εταιρείας επιθυμούν την ευρεία εφαρμογή του μικροτσίπ ακόμη και στις ανέπαφες πληρωμές με πιστωτική κάρτα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/12/2021