Ελλάδα

Ανυποψίστες γυναίκες διαπομπεύονται σε πορνογραφικές ιστοσελίδες

22.12.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Το MEGA ανοίγει τον φάκελο ιστοσελίδων που βρίσκονται στο λεγόμενο «σκοτεινό διαδίκτυο». Εκεί σε συγκεκριμένες σελίδες , οι προσωπικές στιγμές γυναικών που έχουν καταγραφεί εν αγνοία τους «πωλούνται» έναντι μεγάλου αντιτίμου σε μυημένους χρήστες με κωδικούς ενώ οι γυναίκες αυτές μπορεί και να μην ανακαλύψουν ποτέ τι έχει συμβεί. Ανθρωποι της διπλανής πόρτας και εκείνοι που πληρώνουν για να δυο αυτά τα βίντεο.

Γυναίκες της διπλανής πόρτας … γίνονται – εν αγνοία τους – η αιτία να να πλουτίσουν τα σκοτεινά μυαλά του διαδικτύου.

Γυναίκες της διπλανής πόρτας γίνονται νούμερο 1 σε επισκεψιμότητα σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου οι ίδιες όμως δεν γνωρίζουν το παραμικρό

Είναι ιστοσελίδες για «μυημένους» με κωδικούς, username, password και ετήσια συνδρομή χιλιάδων ευρώ… Για ανθρώπους διεστραμμένους και επικίνδυνους

«Δίνεις τον μήνα Χ ευρώ για να μπαίνει και να βλέπεις νέες συλλογές αλλά αν έχει κάτι το οποίο είναι δομημένο καινούριο και «καυτό» όπως το λένε αυτοί γι΄ αυτό θα πληρώσει ξεχωριστά ανάλογα με την ηλικία το είδος και το πρόσωπο», ανέφερε ο Μανώλης Σφακιανάκης.

Στη χώρα μας υπάρχουν δεκάδες ιστότοποι πορνογραφικού περιεχομένου όπου πρωταγωνιστούν ανυποψίαστες γυναίκες που έχουν καταγραφεί εν αγνοία τους ή ακόμα και σε LIVE μετάδοση… πολλές από αυτές ανήλικες.. Κάποιες δεν θα το μάθουν ποτέ… άλλες θα το μάθουν κατά τύχη… και θα βυθιστούν στη θλίψη και την απογοήτευση.

«Αίσθημα έντονης ντροπής, ταπείνωσης αυτοαπαξίωσης μπορεί να έχουμε καταθλιπτικό συναίσθημα μπορεί να μπουν ακόμα και σκέψεις αυτοκτονικού ιδεασμού. Περιπτώσεις θυμάτων έχουν προβεί σε απόπειρες αυτοκτονίας ή σε τετελεσμένες πράξεις», ανέφερε η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου όσο αφορά στην ψυχολογία του θύματος.

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας – υπεράνω υποψίας- είναι και οι χρήστες τον ιστοσελίδων πορνογραφικού περιεχομένου. Όσοι ανεβάζουν και όσοι παρακολουθούν…. Οι περισσότεροι πρώην ή νυν σύντροφοι.

Η ψυχολογία του θύτη

«Μπορεί να υπάρχουν ψυχικές δυσκολίες που να ταυτίζονται ανασφάλειες ψάχνω να βρω εκδίκηση, ψάχνω να βρω επιβεβαίωση. Τα αιτια είναι στα στερεότυπα .. μία μορφή έμφυλης βίας», ανέφερε η κ. Αθανασίου.

Εάν το θύμα είναι ενήλικο πρόκειται για πλημμέλημα το οποίο επισύρει ποινή φυλακίσεως έως πέντε έτη. Σε περίπτωση που υπάρξει οικονομικό όφελος τότε πρόκειται για με κακούργημα το οποίο επισύρει ποινή έως δέκα έτη. Στο τραπέζι βρίσκεται η μετατροπή της ποινής από πλημμέλημα σε κακούργημα.

«Ο νομικός κόσμος χαιρετίζει την μετατροπή ωστόσο ο κατηγορούμενος θα καταδικάζεται με τον νόμο που ίσχυε κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος«, δήλωσε η δικηγόρος Σοφία Κατσούλη.

Το διαρκές αδίκημα μετάδοσης πορνογραφικού υλικού μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψη του δράστη ενώ τα ηλεκτρονικά του ίχνη δεν διαγράφονται.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/12/2021