Ελλάδα

Κορωνοϊός – Πνευματικά και… ιατρικά επικίνδυνοι – Αρνητές που οδηγούν στον θάνατο ασθενείς

21.12.2021 | 20:09 Eνσωμάτωση

Εγκληματική είναι σε πολλές περιπτώσεις η δράση αρνητών ιερέων αλλά και αρνητών γιατρών που με τις προτροπές τους παρασύρουν στον θάνατο ασθενείς.

Αντί για εμβόλιο… προσευχή, αγιασμό και λαδάκι από τον Άγιο Λουκά. Αυτές ήταν οι προτροπές του πνευματικού, όπως καταγγέλλει ο Γιώργος Διαμαντίδης, από το χωριό Ζεβροχώρι της Ημαθίας.

Έχασε τη μητέρα του και τη γιαγιά του από κορωνοϊό με διαφορά δύο εβδομάδων. Ήταν και οι δύο ανεμβολίαστες.

«Επηρεάστηκε από τον πνευματικό και από τα άτομα που την περιτριγύριζαν και τις έβαζαν στο κεφάλι διάφορα. Το εμβόλιο σκοτώνει, όσοι το κάνουν είναι άρρωστοι και της γέμιζαν το μυαλό. Όταν ήρθε αυτό το σοβαρό θέμα, η μαμά μου στράφηκε στον πνευματικό αντί σε σοβαρούς γιατρούς».

Απελπισμένη μέσα από το νοσοκομείο επικοινωνούσε με τον ιερέα επιζητώντας τη σωτηρία.

«-Πάτερ είμαι δύσκολα. Μόνο η προσευχή θα με σώσει.
-Οκ θα έρθουν να σε λαδώσουν με το λάδι του Αγίου Λουκά.
-Ήρθε το λαδάκι. Περιμένω το θαύμα».

Και δεν σταμάτησε να ζητά τις συμβουλές του ακόμα και μέσα από την εντατική.

«-Κουράστηκα που είμαι μπρούμυτα συνέχεια αλλά μου λένε με βοηθάει η στάση.
-Θα πω στον Άγιο Λουκά να έρθει να τακτοποιήσει τα πράγματα».

Ο ιερέας ωστόσο έχει τη δική του εκδοχή.

«Η ίδια μου είχε πει τι θα κάνουμε με το εμβόλιο, είναι ο αντίχριστος, και της απάντησαν δεν είναι αντίχριστος ούτε τσιπάκι αυτά τα λένε οι παλαιοημερολογίτες. Αυτά ήταν στην αρχή πριν την απόφαση της Συνοδού. Είχαμε ενδοιασμούς όλοι. Νόσησα κι εγώ πριν από αυτήν. Μόλις βγήκα εγώ μπήκε αυτή».

Μάλιστα, εκτός από τον ιερέα, η 60χρονη σύμφωνα με τον γιο της, επηρεάστηκε και από μία νοσηλεύτρια σε αναστολή, αρνήτρια του ιού.
«Έχω πέτυχει συνομιλία της μαμάς μου. Η νοσηλεύτρια διαγράφει όλα τα μηνύματά της και έχει αφήσει μόνο όσα λέει η μαμά μου».

Την «έσπρωξε» στον θάνατο

Ο θάνατος μιας γυναίκας 60 ετών στον Βόλο έβγαλε στη φόρα την δράση ενός αρνητή γιατρού της ο οποίος σύμφωνα με τον σύζυγό της, τη συμβούλευε να μη μεταβεί στο νοσοκομείο αν και είχε κορωνοϊό και η κατάστασή της επιβαρυνόταν μέρα με τη μέρα.

«Όταν κολλήσαμε τον πήρε τηλέφωνο και ήρθε στο σπίτι μας. Του λέω γιατρέ δεν είμαστε εμβολιασμένοι. Ούτε εγώ είμαι εμβολιασμένος λέει. Λέω, κάναμε σωστά που δεν εμβολιαστήκαμε; Βεβαίως λέει. Γιατί αυτοί που εμβολιαστήκανε θα πεθαίνουν σε 4 χρόνια και πόσες αρρώστιες θα βγάλουνε κι εμείς τον πιστέψαμε και σε αυτό. Και λέμε, μπορεί να είμαστε τυχεροί που δεν εμβολιαστήκαμε».

Ο γιατρός σε αναστολή καθότι ανεμβολίαστος άφησε μια χειρόγραφη συνταγή.

Το οξυγόνο όμως του κ. Γιώργου και της συζύγου του άρχισε να πέφτει ανησυχητικά και ο γιατρός τους απέτρεψε να πάνε στο νοσοκομείο αλλά του έφερε μπουκάλες οξυγόνου στο σπίτι.

Ήταν όμως αργά. Η σύζυγός του κατέληξε και ο ίδιος περπατάει ξανά μετά από 23 ημέρες ταλαιπωρίας.

Ο κ. Γιώργος προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, με την υπόθεση να εξετάζεται.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/12/2021