Ο Ρόδρι πατάει το πόδι του στο Καμπ Νόου και το γήπεδο της Μπαρτσελόνα σείεται. Οι μπλαουγκράνα παρουσίασαν το ρόστερ της νέας σεζόν, στο πλαίσιο της φιλικής αναμέτρησης με την Αλ Αχλί, και όπως ήταν αναμενόμενο ο αρχηγός της πρωταθλήτριας κόσμου Ισπανίας, έκλεψε την παράσταση.
Τα βλέμματα μαγνήτισε και ο Γκάβι. Ο Ισπανός χαφ έβαψε τα μαλλιά του ροζ, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει σε ενδεχόμενη κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Φούρια Ρόχα.
Βροντερό ήταν το χειροκρότημα και κατά την παρουσίαση του νέου αρχηγού της Μπαρτσελόνα, Ραφίνια, αλλά και του μεγάλου αστεριού του συλλόγου, Λαμίν Γιαμάλ.
Η ομάδα του Φλικ επικράτησε με 2 – 1 της Αλ Αχλί στο φιλικό με το οποίο ολοκλήρωσε την προετοιμασία της. Ο Αμπντελκαρίμ στο 30ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Το 2 – 0 ήρθε στο 45΄ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Ραφίνια. Το γκολ του Ζίζο στο 51΄, δεν άλλαξε ουσιαστικά κάτι, και η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε νικήτρια στην πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη της σεζόν, σηκώνοντας το τρόπαιο Γκαμπέρ που φέρει το όνομα του ιδρυτή της.
Για ορισμένες ομάδες πάντως, το ισπανικό πρωτάθλημα έχει ήδη αρχίσει. Στην πρεμιέρα της στη Λα Λίγκα, η Ατλέτικο νίκησε με 2 – 0 τη Μάλαγα, χάρη στα γκολ των Λι Κανγκ-Ιν και Μπαένα.