Κόσμος

Ρωσία – Επίδειξη δύναμης με εκτόξευση πυραύλου Κρουζ

21.12.2021 | 20:26 Eνσωμάτωση

Εμπρηστικές δηλώσεις του Πούτιν απέναντι στη Δύση την οποία απειλεί με στρατιωτικά μέσα κλιμακώνοντας την ένταση στις σχέσεις Μόσχας, Ουκρανίας και ΝΑΤΟ.

Με απάντηση στο πεδίο προειδοποίησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε περίπτωση απειλής της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ. Σε ομιλία του ενώπιον των επιτελών του υπουργείου Άμυνας, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε αποκλειστικά τη Δύση για την ένταση στις σχέσεις της με τη Μόσχα.

«Σε περίπτωση συνέχισης της εμφανώς επιθετικής γραμμής των δυτικών συναδέλφων μου, θα αναλάβουμε δράση με τα αντίστοιχα στρατιωτικά μέσα».

Κίεβο και ΝΑΤΟ κατηγορούν από την πλευρά τους τη Μόσχα ότι συγκέντρωσε περισσότερους από 100.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία με στόχο μία νέα εισβολή.

Η Ρωσία αρνείται και κατηγορεί τη Βορειοατλαντική Συμμαχία ότι απειλεί την ασφάλειά της, εξαπλώνοντας την στρατιωτική της παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη.

«Εάν συνεχιστεί η ανάπτυξη αυτών των υποδομών, εάν υπάρξει εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, τότε ο χρόνος πτήσης των πυραύλων μέχρι τη Μόσχα θα μειωθεί στα 7 – 10 λεπτά ενώ σε περίπτωση εγκατάστασης υπερηχητικού όπλου, θα πέσει στα 5 λεπτά. Για εμάς αυτό αποτελεί σοβαρή πρόκληση. Πρόκληση για την ασφάλειά μας».

Ο Πούτιν επανέλαβε πως η Ρωσία ζητά εγγυήσεις για την ασφάλειά της και σημείωσε πως σήμερα υπάρχουν ενδείξεις πως η Δύση θα συνεργαστεί.

Λίγο μετά την ομιλία του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο της εκτόξευσης πυραύλου Κρουζ, από ρωσικό υποβρύχιο στη Θάλασσα της Ιαπωνίας κατά στόχου που απείχε πάνω από 1.000 χιλιόμετρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/12/2021