Πολιτική

Πρώτη εμφάνιση Τσιόδρα μετά την πολιτική αναταραχή από την έκθεση για τις ΜΕΘ

20.12.2021 | 20:29 Eνσωμάτωση

Την αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να τροφοδοτεί η μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα για τη θνητότητα στις ΜΕΘ.

O Σωτήρης Τσιόδρας ρωτήθηκε ποιο κυβερνητικό στέλεχος παρέλαβε την έκθεση που συνυπέγραψε με τον Θεόδωρο Λύτρα για τις ΜΕΘ και φανερά ενοχλημένος παρέπεμψε στην αρχική και μοναδική δήλωσή του της προηγούμενης εβδομάδας.

«Αυτή η ερώτηση δεν είναι επιστημονική. Η απάντησή μου δόθηκε την προηγούμενη με δήλωση. Επόμενη ερώτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ΜΕΘ διαχρονικά είχαν θνητότητα 30 με 35% και ήταν εξαιρετική κάτι που βοήθησε στο πρώτο κύμα. Ωστόσο η πίεση στο ΕΣΥ και η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αυτή που μεγάλωσε τη θνητότητα, υπογράμμισε η Κοτανίδου. «Αρχίσαμε να χάνουμε περισσότερες ανθρώπινες ζωές όσο περισσότερο αυξανόταν η πίεση στο σύστημα υγείας» πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση θεωρεί λήξαν το θέμα της μελέτης Τσιόδρα Λύτρα με τον Θάνο Πλεύρη και τον Ανδρέα Ξανθό να συγκρούονται στη Βουλή.

«Στο Μαξίμου δεν έχει φτάσει καμία μελέτη, στο υπουργείο Υγείας δεν έχει κατατεθεί καμία μελέτη» τόνισε ο υπουργός Υγείας, με τον κ. Ξανθό να απαντά: «Υπάρχει τεράστια θα έλεγα εγκληματική πολιτική ευθύνη. Και η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα κατέδειξε ότι και ο πρωθυπουργός ψευδόταν συστηματικά».

«Αν πάνε εμάς για ψευδείς ειδήσεις, να πάνε και τον Τσιόδρα και τον Λύτρα για ψευδείς ειδήσεις. Τα ίδια συμπεράσματα με εμάς βγάζουν!» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Στο αίτημά του για εκλογές επιμένει ο Αλέξης Τσίπρα, ο οποίος μιλώντας στο Digital Economy Forum εξήγησε γιατί διατύπωσε τώρα το αίτημα. «Ακριβώς για το λόγο που ήμουν διστακτικός όλο το προηγούμενο διάστημα να ζητήσω κάτι παρόμοιο. Γιατί πρωτεύον σήμερα είναι η προστασία της ανθρωπινης ζωής και της κοινωνικής συνοχής» υποστήριξε.

«Προσπαθεί να σιγουρέψει τη θέση του στην αξιωματική αντιποιτευση κάτι που αμφισβητείται πλέον λόγω της ανεπάρκειάς του» η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργος διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/12/2021