Οικονομία

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στη Βαρβάκειο αγορά

20.12.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με τους καταναλωτες να κάνουν ακόμη ερευνα αγοράς για τις τιμές.

Οι χαρμόσυνοι ήχοι των Χριστουγέννων χτυπούν στη Βαρβάκειο με τις ετοιμασίες των καταναλωτών για το γιορτινό τραπέζι να κορυφώνονται.

Οι γαλοπούλες που έχουν την τιμητική τους, βρίσκονται σε περίοπτη θέση, ενώ οι βιτρίνες είναι γεμάτες με όλων των ειδών τα κρέατα.

Κάποιοι ρωτούν την περιοχή προέλευσης του αρνιού, ενώ πολλοί καταναλωτές κάνουν ακόμα έρευνα αγοράς, συγκρίνοντας τιμές.

Δώρο και γιορτινό τραπέζι

Ικανοποιητική κρίνουν οι καταστηματάρχες την κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά και τονίζουν πως η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα, όσο δηλαδή πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα.

Οι καταναλωτές προτιμούν γαλοπούλα, αρνί και κατσίκι. Η γαλοπούλα ξεκινάει από 7 ευρώ, το αρνί από 6 ευρώ, ενώ το μοσχαρίσιο συκώτι κυμαίνεται στα 3,50 ευρώ.

«Η κίνηση είναι εξαιρετική σήμερα το βράδυ νομίζω μπαίνουν και οι πρώτες πληρωμές των συνταξιούχων και τον μισθωτών οπότε όπως καταλαβαίνετε οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ έντονες» σημείωσε ο κρεοπώλης Γιώργος Πιρλιμπός.

«Κατά κύριο λόγο φέτος δουλεύει πιο πολύ ντελίβερι, πέρυσι για παράδειγμα είχαμε δύο μηχανάκια για ντιλίβερι φέτος έχει αυξηθεί κι έχουμε βάλει τέσσερα» πρόσθεσε ο κρεοπώλης Γιάννης Βλαχιώτης.

Έτοιμο και το επιδόρπιο

Στο… φουλ δουλεύουν και τα ζαχαροπλαστεία για πατροπαράδοτα γλυκά.

«Μελομακάρονα, κουραμπιέδες δίπλες, αυτά είναι τα γλυκά που έχουν την τιμητική τους. Φέτος είναι καλύτερα τα πράγματα από την περσινή χρονιά ο κόσμος έχει μία διάθεση περισσότερη να ψωνίσει» ανέφερε η ιδιοκτήτρια αρτοποιείου – ζαχαροπλαστείου Νίκη Σταματοπούλου.

Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί την παραμονή των Χριστουγέννων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/12/2021