Ελλάδα

Είσοδος με rapid test σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης για τους εμβολιασμένους

20.12.2021 | 20:21 Eνσωμάτωση

Τα μέτρα που θα ισχύσουν στα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, περιμένουν οι ιδιοκτήτες και οι πελάτες των καταστημάτων.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων στο σπίτι με self test και ανοιχτά παράθυρα και ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με rapid test σε εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης για τους εμβολιασμένους.

Το μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον αιφνιδίασε επαγγελματίες και πελάτες.

«Έχουμε κρατήσεις, έχουμε όμως πολλές ακυρώσεις, είναι λίγο δύσκολα φέτος παρόλο που είμαστε ανοιχτά σε σχέση με πέρυσι, υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα σε σχέση με τις αποστάσεις σε σχέση με τα rapid test» υπογράμμισε ο σεφ Μιχαήλ Ζάχαρης.

«Ακόμα δεν έχουμε κάποια ενημέρωση γι’ αυτό το νέο μέτρο, περιμένουμε, είμαστε έτοιμοι, θα προσαρμοστούμε σε όποια συνθήκη για να κάνουμε γιορτές. Αρκετές κρατήσεις έχουμε, δόξα τω Θεώ ,αλλά ο κόσμος από τότε που έχει βγει αυτή η φήμη έχει αρχίσει και μας παίρνει τηλέφωνο, να ρωτάει αν πρέπει οι εμβολιασμένοι να έχουν rapid, που θα κάθονται» τόνισε η υπεύθυνη καταστήματος εστίασης Έφη Ακριτίδου.

Οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης ζητούν να υπάρξουν σύντομα οι ανακοινώσεις, ώστε να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστούν, καθώς οι ημέρες των ρεβεγιόν είναι αυτές που θα αυξήσουν τον τζίρο τους.

«Κάνουμε τα πάντα και παρόλα αυτά, σε σχέση με άλλες χρονιές μιλάμε ότι υπάρχει πτώση στην πληρότητα από 40 έως 60 τοις 100. Ο κόσμος μας ρωτάει για τις αποστάσεις, για τις μάσκες αν μπορεί να έρθει με rapid test ή όχι» πρόσθεσε ο κ. Ζάχαρης.

Γκρινιάζουν οι εμβολιασμένοι

Οι εμβολιασμένοι πολίτες ωστόσο γκρινίαζουν αφού μετά το μπλόκο στα ταξίδια με το υποχρεωτικό pcr ή rapid test εμμέσως μπαίνουν ξανά στο ίδιο κάδρο με τους ανεμβολίαστους με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους.

Οι ετοιμασίες για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων έχουν ξεκινήσει για τους επαγγελματίες και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως τα rapid test της πρωτοχρονιάς ενδέχεται να αλλάξει και οι περισσότεροι να επιλέξουν το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου.

«Ο κόσμος γενικά μας ρωτάει αν θα χρειαστεί rapid test, έχουμε αρκετές κρατήσεις παρόλαυτα κι εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε μία σίγουρη απάντηση, με συνέπεια να είναι και εκείνοι αρκετά μπερδεμένοι» ανέφερε εργαζόμενος στην εστίαση.

Στα φαρμακεία ένα rapid test κοστίζει από 6,5 έως 10 ευρώ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/12/2021