Ελλάδα

Αντιεμβολιαστές επιτέθηκαν στην πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας

18.12.2021 | 20:01 Eνσωμάτωση

Στο στόχαστρο των αρνητών μπήκε σήμερα η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου.

Μετά από ομιλία της, ομάδα αρνητών κινήθηκε απειλητικά εναντίον της και άρχισε να την καθυβρίζει.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη λίστα των επικίνδυνων και παράνομων ενεργειών που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα οι αρνητές είτε εμφανιζόμενοι ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», «Ιεροδηλωσίτες» ή «Αυτόχθονες Ιθαγενείς».

Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής» περισσότερα από 200 πρόσωπα βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων η πλειονότητα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Προβληματίζουν οι «Ιεροδηλωσίτες»

Οι αρνητές που αποκαλούνται «Ιεροδηλωσίτες» αποστέλλουν ακόμη και στις δικαστικές Αρχές δήλωση – απειλή, όπου σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα στο οποίο εμπλέκουν το lockdown, με τις τουρκικές απειλές και το μεταναστευτικό, ενώ απειλούν με εκτελέσεις.

«Δηλαδή να βρω και να εκτελέσω τον οποιονδήποτε εμπλεκόμενο στην υλοποίηση της ανήθικης και κακουργηματικής αυτής ενέργειας εναντίον μου, εναντίον της πατρίδας του λαού και του Συντάγματος μας (πχ ξενοδόχο, μεταφορέα λαθρομεταναστών-εισβολέων, πολιτικό, δήμαρχο, τοπικό φορέα, μέλος ΜΚΟ)».

Έχουν στρατιωτική δομή

Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι στις τάξεις των ομάδων που έχουν σχηματίσει οι αρνητές υπάρχουν δύο κατηγορίες μελών. Η μία αποτελείται από συνταξιούχους αστυνομικούς ή στρατιωτικούς και η άλλη από πρόσωπα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου που αρέσκονται σε σενάρια συνωμοσίας.

Ωστόσο όπως αποκάλυψε το MEGA έγγραφο των Θεματοφυλάκων που φέρει τις υπογραφές των επικεφαλής τους, αποκαλύπτει δομή που θυμίζει στρατιωτικές μονάδες.

Έχουν ανώτατο διοικητή, επικεφαλής ανά περιφέρεια και στη συνέχεια διοικητές και υποδιοικητές ανά δήμο, ενώ στο ίδιο έγγραφο αναφέρουν πως έχουν το δικαίωμα να οπλοφορούν. «Οι Θεματοφύλακες Ομολογητές φέρον οπλισμό κατόπιν ειδικής εκπαίδευσης και αδείας εκ της Διοικήσεως» αναφέρουν.

Αν και αρκετοί από αυτούς όταν εντοπίζονται δηλώνουν άμεσα μετανοημένοι και παραπλανημένοι η αστυνομία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα καθώς οι επιτελείς δεν αποκλείουν αύξηση των επιθέσεων σε κρατικούς λειτουργούς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/12/2021