Ελλάδα

«Ψυχρή» επέλαση της «Κάρμελ» σε όλη τη χώρα

18.12.2021 | 20:43 Eνσωμάτωση

Το χιόνι σκέπασε τα καμμένα στην Ιπποκράτειο πολιτεία, ενώ δεν έλειψαν και τα προβλήματα, καθώς σε αρκετές περιοχές της χώρας σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση.

Η Κάρμελ «ντύνει» στα λευκά την χώρα. Αυτή είναι η εικόνα που αντίκρυσαν οι κάτοικοι στα ορεινά της Αττικής με το πρώτο φως της ημέρας.

Πυκνό χιόνι έπεσε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στο Διόνυσο, στα Βίλια και στο Φρούριο Φυλής.

Ο μηχανισμός σε ετοιμότητα

Εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Βοιωτίας οι δρόμοι γλιστράνε, καθώς το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα και οι οδηγοί πρέπει να βάλουν αλυσίδες.

Στην Ιπποκράτειο πολιτεία το χιόνι έντυσε στα λευκά το καμένο τοπίο.

Η χαρά για τις πρώτες νιφάδες του χιονίου ήταν τέτοια που κανένας δεν παραδέχτηκε ότι κρυώνει και οι πρώτοι χιονάνθρωποι έγιναν.

Μια ευκαιρία να σβήσουν τις κακές μνήμες του καλοκαιριού είχαν οι κάτοικοι που αντίκρυσαν τα πρώτα χιόνια.

Πρόβλημα στη Φθιώτιδα

Στα λευκά έντυσε η «Κάρμελ» τη Φθιώτιδα, όμως έφερε και τα πρώτα προβλήματα, καθώς έξω από τη Λαμία ένα λεωφορείο κόλλησε στις λάσπες.

Ταλαιπωρία για τους 35 επιβάτες που ξεκίνησαν από τον Ασπρόπυργο για να επισκεφτούν τη Μονή της Αγίας Άννας.

Ο απεγκλωβισμός έγινε με τη βοήθεια μηχανήματων του δήμου.

Στην Στενή Ευβοίας που δέχεται τα πρώτα χιόνια του χειμώνα, χθες το βράδυ σήμανε συναγερμός.

Ένας άνδρας βρέθηκε εγκλωβισμένος κοντά στο καταφύγιο. Ο 32χρονος επιχείρησε να μεταβεί με τα πόδια στην κορυφή, όταν κάποια στιγμή λίγο μετά τις 4 το απόγευμα τηλεφώνησε στην αστυνομία, ενημερώνοντας ότι βρισκόταν εγκλωβισμένος σε σημείο του μονοπατιού.

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικό και εθελοντές που έφτασαν με τα πόδια, καθώς το πυροσβεστικό όχημα δεν μπορούσε να ανέβει τη διαδρομή λόγω του πάγου.

Χιόνια και στα ορεινά του Πηλίου. Το βουνό των Κενταύρων είναι ντυμένο στα λευκά, όπως και το Χιονοδρομικό Κέντρο στις Αγριόλευκες. Στα Χάνια όλα είναι κάτασπρα…

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας με τους οδηγούς να καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/12/2021