Πολιτική

Παναγιώτης Κουρουμπλής – Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον σάλο

16.12.2021 | 20:07 Eνσωμάτωση

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής με απόφαση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

«Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα.

Είχε προηγηθεί σάλος στο Κοινοβούλιο από τις δηλώσεις του βουλευτή, ο οποίος αποκάλεσε «δολοφόνους» τους συναδέλφους του της Νέα Δημοκρατίας με αφορμή την πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι για τις φράσεις αυτές, ο κ. Κουρουμπλής κλήθηκε από τον προεδρεύοντα στη Βουλή να ανακαλέσει, ωστόσο αυτός αρνήθηκε, γεγονός που υποχρέωσε τον πρόεδρο της Βουλής να αποδοκιμάσει τον βουλευτή απευθύνοντάς του μομφή που σημαίνει στέρηση του 1/4 της μηνιαίας βουλευτικής του αποζημίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκτός από τις άμεσες αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ για τα όσα είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στην ολομέλεια της Βουλής πήραν αποστάσεις από τον κ. Κουρουμπλή, με πρώτο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και τον Νίκο Φίλη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/12/2021