Ελλάδα

Αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών για τους ταξιδιώτες στην Ελλάδα

16.12.2021 | 20:26 Eνσωμάτωση

Τα πάνω κάτω για ταξιδιώτες, ξενοδόχους και ταξιδιωτικά πρακτορεία, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα έφεραν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με αυτά, για να μπει κάποιος στη χώρα μας από την Κυριακή το πρωί θα χρειάζεται μοριακό τεστ και μάλιστα όχι 48 αλλά τελικα 72 ωρών ή rapid test.

Οι ακυρωσεις πέφτουν βροχή, πολλοί είναι οι Έλληνες του εξωτερικού που αιφνιδιάστηκαν και προβληματίζονται και για το κόστος -που σε μερικές περιπτώσεις υπερβαίνει το κόστος του ταξιδιού- αλλά και για το αν τελικα θα προλάβουν να εχουν τα τεστ στα χέρια τους.

«Αρχικά θυμώσαμε δεν ξέραμε τι να κάνουμε, αγχωθήκαμε δεν ξέραμε αν μπορούμε να κάνουμε το ταξίδι μας ή θα χάσουμε και τα λεφτά των εισιτηρίων». Η Ιωάννα Φωτιάδου είναι κάτοικος Ηνωμένου Βασιλείου και στις 23 Δεκεμβρίου έρχεται στην Ελλάδα μαζί με το άντρα της και τα δύο τους παιδιά, ένα ταξίδι για λόγους αναψυχής αλλά και ιατρικούς.

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας που λέει ότι η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες ΜΟΝΟ με αρνητικό PCR test 72 ωρών από όποια χώρα κι αν προέρχονται ακόμα κι αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, έφερε τα πάνω κάτω…

«Αυτό έχει κόστος 80 λίρες το άτομο, αυτό είναι περίπου 100 ευρώ, συν τα τεστ που θέλουμε για να γυρίσουμε στην Αγγλία που είναι στις 48 λίρες συν το τεστ πριν την πτήση που είναι 20 ευρώ για την Ελλάδα αν χρειαστούν PCR test και τα παιδιά για να πετάξουν θέλουμε γύρω στα 700 ευρώ» ανέφερε.

«Βροχή» ακυρώσεων

Ο Ιωάννης Μπατζιόλας έδωσε έξτρα χρήματα για τη διαφήμιση των εορταστικών πακέτων και προσέλαβε εποχιακό προσωπικό… Όλα έδειχναν ότι θα ήταν μια καλή χρονιά με κορυφαίο προορισμό το Μπάνσκο… από χθες όμως άρχισαν οι ακυρώσεις.

Τώρα, το ταξιδιωτικό του πρακτορείο κανονίζει οικονομικά μοριακά τεστ σε συνεργασία με κέντρα στο Μπάνσκο.

Οδύσσεια για ένα τεστ

«Που θα βρεθεί ανοιχτό μικροβιολογικό κέντρο τις ημέρες των γιορτών; Ποιο θα είναι το κόστος του τεστ και ποιος θα το αναλάβει; Πόσο γρήγορα θα βγαίνουν τα αποτελέσματα; Ποιος θα αναλάβει το κόστος της 15ημερης καραντίνας σε περίπτωση που ένας τουρίστας βρεθεί θετικός;»

Είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα των ξενοδόχων και των ταξιδιωτικών πρακτόρων που μιλούν για το τελευταίο καρφί στην ταφόπλακα του τουρισμού. «Ένας ασθενής διασωληνωμένος. Προσπαθούσαμε να τον κρατήσουμε στη ζωή και ο ασθενής δυστυχώς απεβίωσε χθες. Η κυβέρνηση με αυτό το μέτρο έβαλε και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο» υποστήριξε ο τουριστικός πράκτορας Γιώργος Λαγός.

Οι αεροπορικές εταιρίες πάντως δεν κάνουν ακυρώσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/12/2021