Οικονομία

Επενδύσεις άνω των 3 δις από ΟΤΕ και Deutsche Telecom σε βάθος πενταετίας

15.12.2021 | 20:43 Eνσωμάτωση

Επενδύσεις που θα συμβάλουν καθοριστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, προωθεί ο Όμιλος ΟΤΕ. Το νέο πλάνο, που θα αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών, παρουσιάστηκε από ανώτατα στελέχη του Ομίλου Deutsche Telekom και του ΟΤΕ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τρία δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας, μεταξύ του 2022 και 2027, θα επενδυθούν από την Deutsche Telekom στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσαν τα στελέχη της εταιρείας στη συνάντηση τους με τον Πρωθυπουργό

Οι επενδύσεις αυτές θα συμβάλλουν καθοριστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

«Η απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Deutsche Telekom είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς τη χώρα. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην εξαιρετική τοπική σας ομάδα και στον ΟΤΕ. Αλλά, επίσης, πιστεύω ότι είναι και μια ψήφος εμπιστοσύνης στις πολιτικές μας που δίνουν ώθηση στην ψηφιοποίηση με πολύ ταχύτερους ρυθμούς και για να είμαστε πρωτοπόροι κι όχι ουραγοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα ως χώρα, η οποία μπορεί να πρωτοστατήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για επένδυση στρατηγικής σημασίας έκανε λόγο ο επικεφαλής της Deutche Telekom.

«Σήμερα δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Προχωράμε με ταχύ ρυθμό σε νέες επενδύσεις στη χώρα, πλέον αυτών που έχουμε ήδη κάνει. Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε όλους τους τομείς και πρωτοστατεί όσον αφορά στις προσπάθειες και το όραμα για ψηφιακοποίηση. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία αμοιβαία επωφελή εξέλιξη», ανέφερε ο Τιμ Χέτγκες, επικεφαλής της Deutsche Telekom.

Μέσω των επενδύσεων ,ο ΟΤΕ θα Ενισχύει άμεσα τη διείσδυση των υψηλών ταχυτήτων, αναβαθμίζοντας, δωρεάν, τις ταχύτητες του σταθερού internet που απολαμβάνουν σήμερα οι συνδρομητές COSMOTE στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα στο σπίτι.

Αναλαμβάνει να φέρει την οπτική ίνα σε 3 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις.

Οι δύο πρωτοβουλίες του ΟΤΕ

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων σταθερού internet

Oπτική ίνα σε 3 εκατ. σπίτια και ειχειρήσεις

Μόνο από τις επενδύσεις του Ομίλου, θα καλυφθούν σχεδόν τα 2/3 των γραμμών της Ελλάδας με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο με μεγάλη πολυπλοκότητα υλοποίησης, και για τη μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/12/2021