Ελλάδα

Γλυκά Νερά – Ομόφωνα στο εδώλιο ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν

15.12.2021 | 20:16 Eνσωμάτωση

Καταπέλτης είναι το βούλευμα για την άγρια δολοφονία της Καρολάϊν στα Γλυκά Νερά, με το σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να παραπέμπεται σε δίκη με βαριές κατηγορίες.

219 ημέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς το δικαστικό συμβούλιο παρέπεμψε ομόφωνα σε δίκη τον σύζυγο της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο προκειμένου να δικαστεί για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την πρόταση – κόλαφο του εισαγγελέα ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, επικίνδυνο, ανάλγητο, με απόλυτη ψυχραιμία και μεθοδικότητα κατά την διάρκεια του φρικτού εγκλήματος.

Το σχέδιο του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν τη φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών προς αποφυγή τον δικών του ποινικών ευθυνών.

Σκότωσε και έπαιζε θέατρο

Ήταν ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 όταν στις 04:11 η καρδιά της 20χρονης μητέρας σταμάτησε να χτυπάει.

Επί 37 ημέρες, ο σύζυγος της έπαιζε το ρόλο του τεθλιμμένου χήρου έχοντας σκηνοθετήσει την εισβολή ληστών στο σπίτι οι οποίοι σκότωσαν τη γυναίκα του και κρέμασαν στην κουπαστή της σκάλας το αγαπημένο της σκυλάκι, τη Ρόξι.

«Να μη γίνει σε κανέναν άλλον, ποτέ ξανά. Τα παιδιά ξέρουν τη δουλειά τους, θα τους πιάσουν. Αυτό που έγινε στην οικογένεια τη δική μου και της γυναίκας μου να μην το περάσει κανείς ξανά», έλεγε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος στην αρχή, στην προσπάθειά του να παραπλανήσει τις Αρχές.

Λίγες ώρες πριν, ο 33χρόνος πιλότος, απόλυτα ψύχραιμος αφού πρώτα σκηνοθέτησε τη ληστεία στο ισόγειο της μονοκατοικίας των Γλυκών Νερών ανέβηκε στην κρεβατοκάμαρα όπου κοιμόταν η νεαρή σύζυγος του και την έπνιξε.

«Απόλυτα ψύχραιμος αιφνιδίασε το κοιμώμενο σε πρηνή θέση (μπρούμυτα) θύμα, το οποίο και ακινητοποίησε με το υπέρτερο σωματικό βάρος του. Με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Κράουτς προς το μαξιλάρι με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια)» ανέφερε ο Εισαγγελέας στο βούλευμά του.

Ο 33χρονος κατηγορούμενος θα καθίσει στο εδώλιο για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, το οποίο επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης, της θανάτωσης ζώου το οποίο τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 έτη και τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας και της ψευδούς αναφοράς.

Πλέον, αναμένεται ο προσδιορισμός της ημερομηνίας έναρξης της πολύκροτης δίκης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/12/2021