Ελλάδα

Βεντέτα & άγρια συμπλοκή μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά έξω από τα δικαστήρια

15.12.2021 | 20:30 Eνσωμάτωση

Άγριο ξύλο με ρόπαλα, καδρόνια, πέτρες ακόμη και φτυάρια έπεσε το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Δυο ομάδες Ρομά ήρθαν στα χέρια, με την αστυνομία να πραγματοποιεί 23 προσαγωγές εκ των οποίων οι 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από τη συμπλοκή κρύβεται μακροχρόνια βεντέτα.

Δεκάδες Ρομα έχουν μετατρέψει σε αρένα τον δρόμο μπροστά από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Με ρόπαλα, μαγκούρες, καρέκλες , πέτρες ακόμη και φτυάρια σπέρνουν τον πανικό με τους πολίτες να προσπαθούν να τους χωρίσουν αλλά και να προστατευτούν από το εξαγριωμένο πλήθος.

Είναι εικόνες ωμής αγριότητας. Όπως φαίνεται στο βιντεο ενας άνδρας έχει πέσει στα γόνατα και προσπαθεί να γλιτώσει. Τον χτυπούν με φτυάρια και ρόπαλα στο κεφάλι.

Βεντέτα μεταξύ οικογενειών

Όπως έχει καταγραφεί στην κάμερα του MEGA η μια από τις ομάδες των ρομα πλησιάζει την αντίπαλη οικογένεια και αφού απομακρύνει τουλάχιστον δυο άτομα καταφέρνει και απομονώνει τον στόχο τους.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά ο άγριος ξυλοδαρμός του θύματος που πεσμένο στο έδαφος προσπαθεί να σωθεί. Με μανία τον χτυπούν ενώ μάταια κάποιοι πολίτες προσπαθούν να τους απομακρύνουν. Για αρκετά δευτερόλεπτα τον λιντσάρουν παίζοντάς κορώνα γράμματα την ζωή του.

Αμέσως μετα τον ξυλοδαρμό η ομάδα των ρομα κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση με κάποιους από τους δράστες να επιβιβάζονται σε ένα σκούρο βαν που με ανοιχτή την πόρτα ο οδηγός πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε από την περιοχή πριν συλληφθεί.

Η νύφη το έσκασε

Η βεντέτα είναι μεταξύ δύο οικογενειών, η μια από οικισμό στα Διαβατά και η άλλη από την Νέας Μεσήμβριας. Όλα ξεκίνησαν πριν από καιρό, όταν η νύφη από τον οικισμό της Αγίας Σοφίας, αποφάσισε να γυρίσει στο σπίτι της, αφήνοντας τον άνδρα της.

Ακολούθησε μια περίοδος εντόνων αντιπαραθέσεων μεταξύ των οικογενειών, ενώ υποβλήθηκε από τη μια, μήνυση σε βάρος μελών της άλλης για ληστεία.

Σε σταθμευμένο όχημα κοντά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε ένα πιστόλι με σφαίρες και εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ανήκει σε άτομο που συμμετείχε στην συμπλοκή. Συνολικά από την ελας πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/12/2021