Ελλάδα

Ο γυμνασιάρχης που απήγαγαν τα τάγματα αρνητών περιγράφει την επίθεση

13.12.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Προκλητικοί στις απολογίες τους οι 11 συλληφθέντες, επιχείρησαν να δικαιολογήσουν όσα έκαναν λέγοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να απαγάγουν τον γυμνασιάρχη, ο οποίος δείχνει τις πληγες στα χέρια του από τις χειροπέδες που του πέρασαν και σοκαρισμένος περιγράφει για πρώτη φορά τις στιγμές της επίθεσης.

Ο γυμνασιάρχης του Αιγινίου δείχνει στα χέρια του τις πληγές από τις χειροπέδες που του πέρασε το τάγμα εφόδου των αρνητών της πανδημίας.

«Βλέπω δέκα άτομα να έρχονται προς τα πάνω μου. Γυρνάω και κατεβαίνω. Πριν την έξοδο με περικυκλώνουν και μου λένε: “Είσαι ο Χατζής;” Λέω “ναι, είμαι ο Χατζής” και μου λένε “συλλαμβάνεσαι”.» ανέφερε ο γυμνασιάρχης Αιγινίου Διονύσης Χατζής, προσθέτοντας ότι έγινε πάλη και τότε έβγαλαν τις χειροπέδες.

Ο διευθυντής του σχολείου περιγράφει την μέθοδο με την οποιά έδρασαν οι 11 απαγωγείς του, οι οποίοι κυριολεκτικά του έστησαν καρτέρι από τα ξημερώματα.

«Έρχομαι εδώ πέρα, όπως ήρθα και σήμερα. Εκείνη τη μέρα δεν ήταν κανένα αμάξι συναδέλφου, ήταν όμως δέκα αμάξια άγνωστα σε μένα. Κατάλαβα αμέσως, επειδή είχαν την προηγούμενη εμπειρία ότι είναι από τους θεματοφύλακες» συμπλήρωσε ο γυμνασιάρχης.

Ο γυμνασιάρχης ξεκαθαρίζει ότι θυμάται πολύ καλά τα 11 πρόσωπα που συμμετείχαν στην έφοδο και απαγωγή του από το σχολείο. «Δεν πρόκειται να τα ξεχάσω, έχουν αποτυπωθεί τα πρόσωπά τους στη μνήμη μου» τόνισε.

«Δεν ήμουν εκεί»

Ο απόστρατος αστυνομικός, πρώην πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, που στη σελίδα του στο facebook δηλώνει περήφανα θεματοφύλακας του συντάγματος κατά την απολογία του αρνήθηκε, όπως αποκαλύπτει το MEGA την ίδια του την… ύπαρξη.

«Δεν αποτελώ ενεργό μέλος της ομάδας Θεματοφυλάκων του Άρθρου 120 του Συντάγματος, δεν είμαι αρνητής μάσκας ή του εμβολιασμού, δεν πιστεύω ότι έχει καταλυθεί βιαίως το Σύνταγμα, αν και παραβιάζεται. Πιστεύω ότι οι συγκατηγορούμενοί μου δεν είχαν ουσιαστική πρόθεση αρπαγής σε βάρος του γυμνασιάρχη. Πρόθεσή τους ήταν να διαμαρτυρηθούν εν είδει ξεσπάσματος, αγανάκτησης, έχοντας εξαντληθεί η υπομονή τους» υποστήριξε.

Την ώρα που οι συλληφθέντες απολογούνταν στον ανακριτή, πολλοί υποστηρικτές τους είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστικό μέγαρο Κατερίνης, με πολλούς μάλιστα να φορούν τα χαρακτηριστικά καρτελάκια στο λαιμό τους.

Το θέμα προκάλεσε και τπαρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που θα διερευνήσουν αν έχουν διαπραχθεί σειρά αξιόποινων πράξεων όπως εγκληματική οργάνωση, κακουργηματική οπλοφορία, διέγερση σε ανυπακοή και παράνομη οπλοχρησία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/12/2021