Ελλάδα

Πέθανε χτυπημένη από κορωνοϊό η αδελφή του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

13.12.2021 | 20:27 Eνσωμάτωση

«Θερίζει» τους ανεμβολίαστους ο κορωνοϊός, χωρίς διακρίσεις και ηλικιακές εξαιρέσεις.

Δεκάδες ενορίτες στον Γάζωρο Σερρών αποχαιρετούν τηρώντας τα μέτρα κατά του Covid τον 47χρονο ιερέα, πατέρα πέντε παιδιών που έφυγε χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

Ο ιερωμένος, που είχε επιλέξει να μην εμβολιαστεί, νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην εντατική, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης εδώ και περίπου 15 ημέρες, τελικά δε τα κατάφερε βυθίζοντας στο πένθος ένα ολόκληρο χωριό.

«Έκανε λάθος, για εμένα προσωπικά έκανε λάθος» τόνισε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Λαζάρου.

Όπως λένε οι συγχωριανοί του παρά την επιλογή του να μην εμβολιαστεί ουδέποτε προσπάθησε να πείσει τους ενορίτες του να μην κάνουν το εμβόλιο

«Άγιος ήταν αυτός, δεν ήταν παππούλης. Δύσκολο πολύ. Αυτός ο πάτερ όμως ποτέ δεν είπε όχι να μην κάνεις εμβόλιο σε κανέναν, κοιτάξτε ότι θέλετε κάντε, κανέναν κανέναν. Και βοηθούσε όλο τον κόσμο και ποτέ δεν αρνήθηκε κανέναν» ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής.

Για έναν άγιο άνθρωπο κάνουν λόγο οι συντοπίτες του.. Κανείς ωστόσο δεν ξέρει το λόγο που παρέμενε ανεμβολίαστος.

«Ο καλύτερος άνθρωπος ήταν, δεν πρόκειται να υπάρξει άλλος και σα παπάς αλλά και σαν άνθρωπος. Ποτέ δεν είπε σε κανέναν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει. Για τέτοιο θέμα δε συζητούσε ποτέ. Κι αυτά που λέγανε ότι επηρέαζε κόσμο καμία σχέση. Δεν ήταν τέτοιος άνθρωπος ο παπάς για να κάνει αυτό το πράγμα» πρόσθεσαν.

Ανεμβολίαστη και νικημένη

Την τελευταία της πνοή άφησε η αδελφή του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, η οποία νοσηλευόταν, όπως και ο αδελφός της, με κορωνοϊό. Η 75χρονη γυναίκα είχε μεταφερθεί στις 2 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο του Αγρινίου, μια μέρα μετά τον αδελφό της.

«Πέθανε ήταν προδιαγεγραμμένο ήταν σε πολύ βαριά κατάσταση και κατέληξε η γυναίκα. Ήρθε ενώ ήταν αρκετά προχωρημένη η κατάσταση, επιδεινώθηκε όπως επιδεινώνεται ο κορωνοϊός. Ήταν και ασταθής η γυναίκα κι είχαμε αρκετούς φόβους να τη μεταφέρουμε» τόνισε ο πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου Αγρινίου Κώστας Μπακόπουλος.

Ήταν ανεμβολίαστη και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.. Η κατάσταση της είχε παρουσιάσει επιδείνωση και τελικά έσβησε νικημένη από τον κορωνοιό. Η ίδια και η οικογένεια της παρέμεναν ανένδοτη και δεν ήθελαν να εμβολιαστούν. Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας παραμένει διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Κατέληξε ανεμβολίαστος γιατρός

Γιατρός παθολόγος στην Εύβοια πέθανε από κορωνοϊό. Παρά το γεγονός πως ήταν γιατρός, δεν ήθελε να εμβολιαστεί με τους οικείους του μάταια να προσπαθούν να του αλλάξουν γνώμη. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

«Του είχα πει το καλοκαίρι σκέψου και μένα και τα παιδιά. Μας ξεγέλασε γιατί δεν είχε πυρετό. Δεν είχε χαμηλό οξυγόνο και μετά από 10 μέρες δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Γιατί εγώ του πήγαινα φαγητό κι εγώ και ο γιος μου κάθε μέρα και μιλούσαμε συνέχεια. Και ύστερα μου τηλεφώνησε και μου λέει πήρα το 166 να με πάρει. Ήταν στο “Σωτηρία” και πήγαινα απ’ έξω στον πρώτο όροφο από μακριά και του μίλαγα» σημείωσε συγγενής του παθολόγου.

Οι περιπτώσεις θανάτων νέων και ανεμβολίαστων πληθαίνουν την ίδια στιγμή που οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις σε ανεμβολίαστους πολίτες θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/12/2021