Ελλάδα

Βουλγαρία – Ξεσάλωσαν εκατοντάδες Έλληνες στο Μπάνσκο

13.12.2021 | 20:28 Eνσωμάτωση

Εκατοντάδες νεαροί Έλληνες χορεύουν και διασκεδάζουν ο ένας πάνω στον άλλον, με άφθονο αλκοόλ και χορό χωρίς κανένα μέτρο, σε 3ήμερη εκδρομή στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

«Μεγάλη επιτυχία είχε φέτος η εκδρομή, συγκεντρώθηκαν 5.000 φοιτητές αυτό το τριήμερο στο Μπάνσκο. Ξεκινώντας από την Ελλάδα, τα λεωφορεία τηρούσαν κανονικά το πρωτόκολλο με το 85% χωρητικότητα και όλοι είτε εμβολιασμένοι-νοσήσαντες, είτε με μοριακό», λέει ο Γιάννης Μπατζιόλας, τουριστικός πράκτορας.

Λόγω αυξημένης ζήτησης μάλιστα, το τουριστικό γραφείο που ανέλαβε την εκδρομή, έκλεισε 2 κλαμπ αποκλειστικά και μόνο για Έλληνες Φοιτητές.

«Στα κλαμπ η εικόνα της Ελλάδας είναι παραπλήσια με της Βουλγαρίας, μόνο που στη Βουλγαρία μπαίνουν και ανεμβολίαστοι με την επίδειξη PCR τεστ. Το 60% των φοιτητών ήταν από Θεσσαλονίκη και το υπόλοιπο 40% από Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Γιάννενα, Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λαμία και Αθήνα».

Το κομβόι για τα κορωνοπάρτι

Ξημερώματα Παρασκευής, 10 Δεκεμβρίου. Το άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη πλημμύρισε από χιλιάδες άτομα που περίμεναν υπομονετικά να επιβιβαστούν σε ένα από τα δεκάδες ναυλωμένα πούλμαν ταξιδιωτικού γραφείου, που είχε αναλάβει τον συντονισμό της εκδρομής.

Πριν τον τελικό προορισμό, τα πούλμαν σταματούν στον Προμαχώνα Σερρών και στο τελωνείο της Εξοχής για Covid έλεγχο στο ελληνοβουλγαρικό τελωνείο.

Το χιονισμένο Μπάνσκο μετά από ενάμιση χρόνο αποκτά πάλι ζωή από ελληνικές φωνές και νεαρούς που σχηματίζουν ουρές έξω από μηχανήματα συναλλάγματος και εστίασης, χωρίς όμως να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα.

«Δεν τηρούνταν τα μέτρα, υπήρχε συνωστισμός».

Πρώτο event της εκδρομής, το πάρτι στα ιαματικά λουτρά του χωριού. Μπάνια, με DJ και δυνατή μουσική.

«Σε εξωτερική πισίνα έγινε το πάρτι, φυσικά δε φόραγε κάποιος μάσκα. Είχε πολύ κόσμο γιατί όλοι οι φοιτητές ήθελαν να επισκεφθούν τα λουτρά».

Σύμφωνα με τον συντονιστή της εκδρομής, για την ώρα δεν έχει προκύψει κάποιο κρούσμα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/12/2021