Κόσμος

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε ρόλο… οδηγού ταξί

13.12.2021 | 20:35 Eνσωμάτωση

Στα δύσκολα χρόνια που πέρασε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης αναφέρθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι για να τα βγάλει πέρα χρειάστηκε ένα διάστημα να δουλέψει και ως ταξιτζής.

Το αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας για τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν τη διάλυση της ιστορικής Ρωσίας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ζούσα όπως όλοι. Συχνά χρειαζόταν να βγάλω κάποια χρήματα κάνοντας μεταφορές. Δε μου είναι ευχάριστο να μιλάω για αυτό, όμως χρειάστηκε να βγάλω χρήματα ως ταξιτζής. Δε μου είναι ευχάριστο να το λέω, ειλικρινά, όμως δυστυχώς, συνέβη και αυτό».

Στα χρόνια που ακολούθησαν το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης, Αμερικανοί πράκτορες αλώνιζαν στη Ρωσία και είχαν διεισδύσει ακόμα και στην αμυντική βιομηχανία, είπε ο Πούτιν.

«Πήγαιναν παντού και ακόμη κι αν ανάμεσά τους δεν υπήρχαν υπάλληλοι της CIA, πιθανόν έδιναν αναφορά στο State Department και τη CIA για τα αποτελέσματα της δουλειάς τους».

Από το 1990 έως το 1996 ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν σύμβουλος και συνεργάτης του τότε δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης. Ο σημερινός πρόεδρος της Ρωσίας λέει πως έφυγε από την KGB μετά το πραξικόπημα εναντίον του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ που οδήγησε στη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/12/2021