Πολιτική

ΚΙΝΑΛ – Η απάντηση Παπανδρέου σε Λοβέρδο για την στήριξη στον Ανδρουλάκη

07.12.2021 | 20:41 Eνσωμάτωση

Την στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ανακοίνωσε και επισήμως ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του» τόνισε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος.

Η στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος πήρε την πρώτη Κυριακή ποσοστό 26.11% και περισσότερους από 67 χιλιάδες σταυρούς, ουσιαστικά «κλειδώνει» τη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη.

Παρά το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι δεν περιμένουν κάποια εντολή για να ψηφίσουν και η επιλογή του Α. Λοβέρδου να ψηφίσει Ανδρουλάκη είναι προσωπική, είναι δεδομένο πλέον ότι οι 9 μονάδες διαφορά που είχε με τον Γ. Παπανδρέου όχι μόνο δεν ανατρέπονται αλλά μπορεί και να διευρυνθούν σημαντικά.

Αναμενόμενη η απόφαση Λοβέρδου να στηρίξει Ανδρουλάκη σχολίασε η πλευρά Παπανδρέου

Ως «πολιτικά αναμενόμενη» χαρακτήρισε η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου την απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να ψηφίσει στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και συνδιεκδικητή της ηγεσίας δηλώνουν ότι δεν προκαλεί καμία έκπληξη.

«Όμως, οι προοδευτικοί πολίτες που στήριξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο έχουν τώρα επιλογή, την προοδευτική πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου», όπως επισημαίνουν.

Με Χρηστίδη, Γερουλάνο & Καστανίδη επικοινώνησε ο Ανδρουλάκης

Με τους «χαμένους» του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, Παύλο Χρηστίδη, Χάρη Καστανίδη και Παύλο Γερουλάνο επικοινώνησε ο Νίκος Ανδρουλάκης ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το επιτελείο του, ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τους συνυποψηφίους του να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους στη μαζικότητα της συμμετοχής των πολιτών και στον δεύτερο γύρο, σημειώνοντας ότι έτσι θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η μεγάλη δυναμική που ήδη αναπτύσσει η παράταξη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τους ευχαρίστησε για την προεκλογική εκστρατεία που διεξήχθη σε πλαίσια αξιοπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού και τόνισε ότι την επόμενη ημέρα θα είναι όλοι μαζί, για να αγωνιστούν για να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή του τόπου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Καστανίδης χτες περιορίστηκε να ευχηθεί «καλή τύχη» και στους δύο υποψήφιους προέδρους που πέρασαν στο δεύτερο γύρο, τους κ.κ. Ανδρουλάκη και Παπανδρέου, ενώ και ο Παύλος Γερουλάνος δεν άνοιξε τα χαρτιά του λέγοντας μάλιστα ότι οι ψηφοφόροι του δεν περιμένουν υποδείξεις για το τι θα κάνουν στον δεύτερο γύρο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/12/2021