Υγεία

Κορωνοϊός – «Τρέχουν» οι εμβολιασμοί – Ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά

07.12.2021 | 20:14 Eνσωμάτωση

Με ενθαρρυντικούς ρυθμούς και σαφώς γρηγορότερα από το πρόσφατο παρελθόν, «τρέχει» πλέον το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας.

Πριν τα Χριστούγεννα θα εμβολιαστούν τα παιδιά του δημοτικού, καθώς η πλατφόρμα ανοίγει την Παρασκευή και οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν στις 15 Δεκεμβρίου.

Τα παιδιά θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με Pfizer και η χορήγηση θα γίνεται με το 1/3 της δόσης που λαμβάνουν οι ενήλικοι. Θα χορηγείται σε δύο δόσεις στους μύες του άνω βραχίονα, με διαφορά τριών εβδομάδων.

Ο εμβολιασμός θα γίνεται σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία.

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς «τρέχουν» οι εμβολιασμοί στη χώρα. 28.000 ραντεβού για πρώτη δόση κλείστηκαν χθες, τα 11.000 από τους άνω των 60.  Μόνο χθες έγιναν 120.000 εμβολιασμοί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο MEGA, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άτομα άνω των 50 ετών.

«Ό,τι είναι να γίνει προκειμένου να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη κυρίως σε εκείνες τις κατηγορίες που είναι πιο ευάλωτες και κινδυνεύουν πιο πολύ, θα γίνει».

Μιλώντας στο CNN, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε εκ νέου το lockdown και εξήγησε γιατί αποφάσισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών.

«Είμαι ένας φιλελεύθερος πολιτικός. Δε μου αρέσουν τα υποχρεωτικά μέτρα από τη φύση μου, αλλά πιστεύω ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση να προστατεύσω ανθρώπους που ξέρω ότι αν δεν εμβολιαστούν θα αρρωστήσουν και κάποιοι από αυτούς δυστυχώς θα χάσουν τη ζωή τους».

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την τραγική, όπως είπε, κατάσταση συγχρωτισμού στα Μέσα Μεταφοράς επέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι πρέπει εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα στα ΜΜΜ, για νέα λεωφορεία, για να σταματήσει ο συγχρωτισμός των πολιτών που θέλουν να μετακινηθούν και δεν έχουν οικονομική δυνατότητα και στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες ο ένας πάνω στον άλλον».

Στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Υγείας εξετάζουν την επικαιροποίηση του πιστοποιητικού Covid ώστε για να ταξιδέψει κανείς εντός της Ένωσης θα πρέπει να έχει κάνει και την Τρίτη δόση εντός 9 μηνών από τη δεύτερη, πρόταση με την οποία συμφωνεί και η Ελλάδα.

Ήδη πάντως στη χώρας μας, 1.280.000 πολίτες όλων των ηλικιών έχουν προγραμματίσει την τρίτη δόση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/12/2021