Πολιτική

Αθρόα προσέλευση & ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ

05.12.2021 | 20:11 Eνσωμάτωση

Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες σε ολόκληρη την χώρα για την εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Στα 819 εκλογικά τμήματα που στήθηκαν, η προσέλευση ήταν μεγάλη από νωρίς το πρωί. Μέχρι τις 15:00 είχαν ψηφίσει 160.000 άτομα με ρυθμό 500 ψηφοφόρων το λεπτό. Άνθρωποι κάθε ηλικίας περίμεναν από νωρίς στην ουρά για να ψηφίσουν. Νέοι,  ακόμα και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που έφταναν στα εκλογικά κέντρα με τη βοήθεια συγγενών τους.

Συγκινημένος και συνοδευόμενος από τα παιδιά του ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης, ήταν από τους πρώτους που πήγαν να ψηφίσουν για την νέα ηγεσία του κόμματος. «Ήρθαμε να στηρίξουμε την παράταξή μας, καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους», ανέφερε ο κ. Τσούνης.

Μηνύματα αισιοδοξίας και ενότητας έστειλαν από τις κάλπες, οπού ψήφισαν και οι 6 υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Aλλαγής.

Νωρίς το πρωί ψήφισε στην Μεταμόρφωση ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Είναι η ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά», δήλωσε.

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Ηράκλειο της Κρήτης. «Καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε στον Ταύρο, τονίζοντας ότι η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές δυναμώνει την παράταξη. «Σήμερα ανατέλλει ξανά ο πράσινος ήλιος», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Στο κέντρο της Αθήνας ψήφισε ο Παύλος Χρηστίδης συνοδευόμενος από την σύζυγό και την κόρη του. «Ημέρα αισιοδοξίας και δύναμης», τόνισε.

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος, αφού ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. «Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει», δήλωσε.

Την αισιοδοξία του ότι η συμμετοχή των πολίτων θα είναι μεγάλη, εξέφρασε ο Χάρης Καστανίδης από την Θεσσαλονίκη. «Εύχομαι ανάταση πραγματικά στη δημοκρατική παράταξη», δήλωσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συνοδευόμενος από την σύζυγό του Δάφνη, ψήφισε για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στους Αγίους Θεοδώρους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/12/2021