Κόσμος

Κορωνοϊός – Αντιεμβολιαστές διαδηλώνουν κατά των περιοριστικών μέτρων στην Ευρώπη

05.12.2021 | 20:27 Eνσωμάτωση

Eπιμένουν οι αντιεμβολιαστές να κατεβαίνουν στους δρόμους παρά την εμφάνιση και της νέας μετάλλαξης «Όμικρον».

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ουτρέχτη, στην κεντρική Ολλανδία, για να διαμαρτυρηθούν για τους νέους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού, που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Είμαστε ενάντια στον αποκλεισμό ανθρώπων από την κοινωνία μας. Είμαστε εναντίον της στέρησης της ατομικής μας ελευθερίας», ανέφερε η διαδηλώτρια, Μαρίτ φαν Χούνεν.

Το πλήθος διαδήλωσε στους δρόμους της πόλης κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Ιατρική Ελευθερία Τώρα!» αλλά και σημαίες της Ολλανδίας.

Είναι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στην Ολλανδία κατά των μέτρων, που περιλαμβάνουν το κλείσιμο τη νύχτα των μπαρ, εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων.

Γερμανία

Σε συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές κατά την διάρκεια επεισοδίων στο Βερολίνο.

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας για να δηλώσουν την αντίθεσή τους κατά του υποχρεωτικούς εμβολιασμού.

«Είμαι εδώ σήμερα γιατί φοβάμαι τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που βλέπουμε ότι θα επιβληθεί στην Αυστρία», δήλωσε η διαδηλώτρια, Αλίνα Νεστερόβσκα.

Αυστρία

Στους δρόμους βγήκαν και στην Αυστρία όπου έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα για εμβολιασμένους και μη εδώ και τουλάχιστον 10 ημέρες.

«Είμαι εδώ γιατί είμαι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Είμαι υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να σταματήσει η παραβίασή τους», σχολίασε ένας διαδηλωτής.

Η χώρα έχει ανακοινώσει υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των πολιτών από τον Φεβρουάριο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/12/2021