Ελλάδα

«Πάγωσε» η Λαμία από τον θάνατο 14χρονης που νοσούσε από κορωνοϊό

05.12.2021 | 20:22 Eνσωμάτωση

Ο θάνατος 14χρονης στα επείγοντα ιατρεία του νοσοκομείου Λαμίας μπήκε στο «στόχαστρο» ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Η 14χρονη, η οποία νόσησε από κορωνοϊό στις 29 Νοεμβρίου, μεταφέρθηκε με έντονα συμπτώματα το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο της Λαμίας. Το κορίτσι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι και δεν είχε εμβολιαστεί.

«Δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, είχε βρεθεί και θετικό στον κορωνοϊό και νοσούσε, σε καλή όμως γενική κατάσταση από ό,τι έχω ενημερωθεί, περίπου μία εβδομάδα στο σπίτι του» σημείωσε ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Χρήστος Γεωργίου.

«Σοβαρή επιπλοκή»

Οι επιπλοκές του κορωνοϊού προκάλεσαν ανακοπή καρδιάς στη 14χρονη με τους ιατρούς του νοσοκομείου Λαμίας να μην καταφέρνουν τελικά να την κρατήσουν στη ζωή.

«Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ.» ανέφερε η ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου Λαμίας.

Οι συνθήκες του θανάτου θα ερευνηθούν από ανώτατο ιατρό ο οποίος υπηρετεί σε άλλο νοσοκομείο. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας, ο οποίος θα ασχοληθεί με την υπόθεση όταν λάβει τον πλήρη ιατρικό φάκελο.

«Υπάρχουν οι περιπτώσεις παιδιών που μπορούν να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές όπως για παράδειγμα αυτή που συνέβη σήμερα στο 14χρονο κορίτσι, κατά συνέπεια, νομίζω ότι θα πρέπει αυτό που κατά καιρούς έχουμε πει, η τήρηση όλων των μέτρων» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/12/2021