Ελλάδα

Λέσβος – Θερμή υποδοχή του Πάπα Φραγκίσκου από πρόσφυγες & μετανάστες

05.12.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Με ζητοκραυγές υποδέχτηκαν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΚΥΤ της Λέσβου τον Πάπα Φραγκίσκο, ενώ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ένα από τα παιδιά έπεσε στην αγκαλιά του. «Η Ελλάδα σήκωσε δυσανάλογο βάρος της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης», υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το πρωί της Κυριακής έφτασε ο Πάπας Φραγκίσκος στη Λέσβο όπου τον υποδέχτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αμέσως μετά επιβιβάστηκε στο μικρό αυτοκίνητο των 500 κυβικών για να πάει στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας έμεινε για λίγα λεπτά όρθιος ενώ χορωδία των προσφύγων έψαλε.

Ο Ποντίφικας ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για τη συμβολή του στο προσφυγικό και το μήνυμά του προς την Ευρώπη και όλο τον κόσμο ήταν ηχηρό, «να σταματήσουμε αυτό το ναυάγιο του Πολιτισμού μας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Η Μεσόγειος που για χιλιετίες ένωνε διαφορετικούς λαούς και απόμακρες χώρες γίνεται ένα παγωμένο νεκροταφείο χωρίς ταφόπλακες», ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η Ελλάδα σήκωσε δυσανάλογο βάρος της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης τόνισε και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η αντιμετώπισή της όμως ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και αποτελεί κοινή ευθύνη της Ευρώπης», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Πάπας ευλόγησε όσα παιδιά ήταν εκεί πριν μπει στο αυτοκίνητο για να επιστρέψει στην Αθήνα. Το απόγευμα τέλεσε λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, Έλληνες και Ιταλοί επίσκοποι, καρδινάλιοι, φυσικά με τη συνοδεία του Εκκλησιαστικού Οργάνου, προσευχήθηκαν. «Ας ζητήσουμε τη χάρη της ελπίδας, διότι η ελπίδα είναι εκείνη που εμψυχώνει την πίστη», ανέφερε στο κήρυγμά του ο Πάπας.

Ο Ποντίφικας τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας θα επιστρέψει αύριο στη Ρώμη.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και Πάπα στην Πρεσβεία του Βατικανό, με τον Πάπα να ζητά συγγνώμη για τα εγκλήματα των Ρωμαιοκαθολικών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/12/2021