Ελλάδα

Ασθενής ζήτησε από νοσηλεύτρια να τραγουδήσει στη σύζυγό του λίγο πριν πεθάνουν από κορωνοϊό

03.12.2021 | 20:06 Eνσωμάτωση

Μία νοσηλεύτρια αποκάλυψε το σπαρακτικό αντίο που θέλησε να απευθύνει ασθενής με κορωνοϊό στη σύζυγό του που επίσης νοσηλευόταν σε διπλανή πτέρυγα χτυπημένη από την αρρώστια.

«Εγώ θα σας απαντήσω με ένα τραγούδι, με αυτό μεγάλωσα λέει ‘και αν γελάω είναι ψέμα η καρδία μου στάζει αίμα’».

Ραγίζει καρδιές η Στέλλα Χινάκη, η επικουρική νοσηλεύτρια απο της Σέρρες, που τραγουδά στους ασθενείς, αγαπημένα της τραγούδια, δίνοντάς τους κουράγιο στη μεγάλη και ενίοτε άνιση μάχη που δίνουν με τον κορωνοϊό.

Με τρεμάμενη φωνή, η νοσηλεύτρια, περιγράφει ένα συγκλονιστικό περιστατικό. Σύζυγος που νοσηλευόταν σε διαφορετικό θάλαμο από τη γυναίκα του ζήτησε να της αφιερώσει ένα τραγούδι. Δεν μπόρεσε να το κάνει ο ίδιος, ενώ λίγο αργότερα κατέληξαν και οι δύο από τον φονικό ιό.

«Ο σύζυγος μου ζήτησε να τραγουδήσω στη γυναίκα του. Μετά πέθαναν και οι δύο στο νοσοκομείο» είπε η κυρία Χινάκη.

Η πραγματικότητα του κορωνοϊού δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο στις ΜΕΘ των νοσοκομείων. Οι ασθενείς, ταλαιπωρημένοι από την ασθένεια και σε πολλές περιπτώσεις δίνοντας μάχη για τη ζωή τους, δεν μπορούν να έχουν στο πλευρό τους τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Πρέπει να συμπαραστεκόμαστε στους ασθενείς του κορωνοϊού που νοσηλεύονται σε πρωτόγνωρες συνθήκες νοσηλείας, μέσα σε κλειστές πόρτες… θεε μου αχ αυτές οι κλειστές εικόνες μου έρχονται τόσες εικόνες στο μυαλό που δεν μπορώ να περιγράψω» πρόσθεσε.

Η νοσηλεύτρια δεν ξεχνά να ευχαριστήσει τους συναδέρφους της και την διευθύντρια του τμήματος, για την αγάπη και την συμπαράσταση που δείχνουν η μία στην άλλη και να ζητήσει από όλους να εμβολιαστούν.

«Συμπαραστεκόμαστε η μία νοσηλεύτρια στην άλλη και παίρνουμε κουράγιο, για να μπορούμε να αντέξουμε» συμπλήρωσε.

Είναι δυστυχώς εκατοντάδες εκείνοι που προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή και ταυτόχρονα βιώνουν την απόλυτη μοναξιά με τους γενναίους νοσηλευτές να προσπαθούν να τους δώσουν κουράγιο με κάθε τρόπο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/12/2021