Πολιτική

«Πρεμιέρα» για τα podcast του πρωθυπουργού με τη μητέρα 23χρονου αυτιστικού

03.12.2021 | 21:24 Eνσωμάτωση

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε Podcast με μία υπέροχη γυναίκα, μία σύγχρονη ηρωίδα, την Άδα Σταματάτου.

Podcast…, στα ελληνικά ηχητικά στόρυ ή αλλιώς ντοκιμαντέρ.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν ακόμη τρόπο επικοινωνίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρώτο επεισόδιο των δικών του podcast επέλεξε να συνομιλήσει, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, με την Άδα Σταματάτου η οποία έχει μιλήσει ανοικτά για τη ζωή της με τον 23χρονο αυτιστικό γιο της Γιάννη

Η Άδα Σταματάτου κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τις οικογένειες παιδιών με αναπηρία. Τρέχει σε αγώνες δρόμου για το Γιάννη και για τα αυτιστικά παιδιά όλου του κόσμου, μιλάει με κάθε αφορμή, χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και σήμερα είχε την ευκαιρία να κάνει τη συζήτηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Κάνουμε μεγάλη δουλειά στα σχολεία μέσα από τα προγράμματα σπουδών αλλά και από τις δραστηριότητες που έχουμε σε αυτό που αποκαλούσαμε παλιά ελεύθερες ζώνες» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την κυρία Σταματάτου να τονίζει πως «πρέπει να είναι βιωματικό. Βιωματικό. Αν απλά τους δείξετε ή τους πείτε πρέπει να φροντίζετε τον ΑΜΕΑ, μην παρκάρετε στη ράμπα αναπήρων».

Κι όμως, κάποιοι –και δεν είναι λίγοι– εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα. Κάθε μήνα καταγράφονται 1.500 παραβάσεις οδηγών που παρκάρουν κλείνοντας ράμπες αναπήρων σε πεζοδρόμια και δρόμους. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα άτομα με αναπηρίες 6 πυλώνων και 30 δράσεων που υλοποιείται από το 2019.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε η λειτουργία της διαδικτυακής πύλης amea.gov.gr

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/12/2021