Ελλάδα

Ο ασθενής «μηδέν» με τη μετάλλαξη «Όμικρον» μιλά στο MEGA

03.12.2021 | 21:18 Eνσωμάτωση

«Όπως βλέπετε είμαι εκτός σπιτιού, μια χαρά, αισθάνομαι καλά» λέει στο MEGA ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη «Όμικρον» στη χώρα μας.

Κάθεται στα σκαλιά στην αυλή του σπιτιού του σε χωριό των Χανίων, αφού βρίσκεται σε καραντίνα από τη Δευτέρα.

Ο 40χρονος, έφτασε στην Αθήνα στις 26 Νοεμβρίου για να δει τους δικούς του. Χθες, ενημερώθηκε από τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι είναι ο πρώτος ασθενής στη χώρα μας με τη μετάλλαξη «Όμικρον».

«Βγήκε θετικό ενημέρωσα ότι βρισκόμουν στη Ν. Αφρική και πήγε μεμονωμένο το δικό μου δείγμα στο Ηράκλειο. Το έμαθα μέσω του αδελφού μου που διάβασε κάποια άρθρα» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης.

Ο Κωνσταντίνος ζει στο Γιοχάνεσμπουργκ, τα τελευταία 7 χρόνια και δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης. Έκανε 4 τεστ μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα, και στη συνέχεια από μόνος του έκανε κάθε μέρα rapid για να προστατεύει τους οικείους του.

«Επειδή ταξιδεύω σε τρίτες χώρες πάντα κράταγα απόσταση από τους δικούς μου όταν επέστρεφα» πρόσθεσε.

«Δεν έχω συμπτώματα»

Είναι πλήρως εμβολιασμένος, ασυμπτωματικός και σε καραντίνα βρίσκεται όλη η οικογένειά του.

«Δόξα τω Θεώ είμαι καλά. Μας κάνανε ολωνών άλλο ένα μοριακό τεστ, βγήκα ξανά θετικός. Όλοι οι άλλοι, γονείς, νύφη, ανιψιές όλοι αρνητικοί» συμπλήρωσε ο κ. Αγγελάκης.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στην Κρήτη μετά τον εντοπισμό του 1ου κρούσματος της μετάλλαξης «Όμικρον». Εκτιμούν ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω διασπορά.

Όπως λένε οι ειδικοί η νεά μετάλλαξη είναι εξαιρετικά διεισδυτική.

«Προς το παρόν όμως τα στοιχεία που έχουμε και από το εξωτερικό την περνάνε σαν γρίπη» σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε εάν τα εμβολια αντιμετωπίζουν την μετάλλαξη «Όμικρον».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/12/2021