Ελλάδα

Κορωνοϊός – Αιφνιδιασμένοι αλλά θετικοί οι πολίτες στα νέα μέτρα

30.11.2021 | 19:59 Eνσωμάτωση

Η ανακοίνωση των νέων μέτρων όπως ήταν αναμενομενο αιφνιδίασε . Δεν είναι λίγοι οι πολίτες ανω των 60 ετών που μιλούν για ένα μέτρο τιμωρητικό όπως λένε θα τους φτάσει στο όριο της επιβίωσης καθώς η σύνταξή τους σε πολλές περιπτώσεις δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ. Aλλοί πάλι εμφανίζονται αμετανόητοι και λένε ότι θα πληρώσουν όσα χρήματα χρειαστεί αρκεί να μην κάνουν το εμβόλιο . Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές η απόφαση ελήφθη με φόντο στοιχεία σύμφωνα με τα οποία 9 στους 10 θανάτους από COVID αφορούν σε πολίτες άνω των 60 ετών.

Πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα, δηλαδή 1200 ευρώ το χρόνο. Ένα μέτρο που αιφνιδίασε κάποιους αλλά κρίνεται αναγκαίο όπως λένε πολίτες άνω στην 60 στην κάμερα του MEGA.

«Πιθανόν αυτό είναι ένας παράγοντας που κάποιοι θα πάνε να το κάνουνε, είναι και κάποιοι αγύριστα κεφάλια», λένε κάποιοι πολίτες.

Κάποιοι συνταξιούχοι προβληματίζονται λέγοντας ότι τίθεται θέμα επιβίωσης.«Υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν 400-500 ευρώ, για αυτούς είναι καταστροφή», λένε προβληματισμένοι κάποιοι εκ των πολιτών.

Ούτε το πρόστιμο αλλά ούτε το γεγονός ότι μέχρι και η γυναίκα του έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, φαίνεται ότι μπορούν να πείσουν τον κ. Θοδωρή να πάει να εμβολιαστεί.

«Θα τα πληρώσω, πόσα θέλει, 100 το μήνα είναι, για πόσο είναι, ένα χρόνο, 1200, πάρτα, δε θα φάω, δε θα πιω, τι άλλο να πω ρε φίλε μου», λέει ο κ. Θοδωρής που αρνείται κατηγορηματικά να εμβολιαστεί.

Σοκαριστικά στοιχεία

Οι δείκτες που οδήγησαν την κυβέρνηση σε αυτήν την απόφαση είναι αποκαλυπτικοί.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 9 στους 10 θανάτους από κορωνοϊό αφορούν πολίτες άνω των 60 ετών ενώ 7 στους 10 διασωληνωμένους ανήκουν στις ίδιες ηλικιακές ομάδες.

Επίσης, 8 στους 10 διασωληνωμένους άνω των 60 είναι ανεμβολίαστοι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 9 στους 10 θανάτους από κορωνοϊό αφορούν πολίτες άνω των 60 ετών ενώ 7 στους 10 διασωληνωμένους ανήκουν στις ίδιες ηλικιακές ομάδες. Επίσης, 8 στους 10 διασωληνωμένους άνω των 60 είναι ανεμβολίαστοι.

«Είναι αυτοί που νοσούν βαρύτατα, είναι αυτοί που δεν τελικά δεν καταφέρνουν δεν καταφέρνουν να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή τους», τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ του «Παπανικολάου».

Τον τελευταίο μήνα, η αύξηση των νέων ραντεβού στους άνω των 60 είναι μόλις 3% έναντι 5-15% στις υπόλοιπες ηλικίες ενώ ο κίνδυνος είναι αντιστρόφως ανάλογος για αυτή την ομάδα πληθυσμού.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60

Μ.Ο 10ημέρου
2.600
ραντεβού

Σήμερα:
6.000 ραντεβού

ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
άνω των 60

ΠΡΟΣΤΙΜΟ
1.200 € / έτος

RAPID TESTS
672 € / έτος
(7 € το ένα)

ΣΥΝΟΛΟ
1.872 € / έτος

«Σε όλες τις χώρες ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι πλέον μονόδρομος. Το υποχρεωτικό πρέπει να έχει κάποια ποινή, όπως είναι φυσιολογικό. Πρέπει να εμβολιαστεί ο κόσμος, είναι ζήτημα εθνικής σημασίας πλέον], τόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/11/2021