Ελλάδα

Coca – Cola – Νέα δωρεά για την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων σε Βαρυμπόμπη & Τατόι

30.11.2021 | 21:25 Eνσωμάτωση

Στην αναδάσωση της περιοχής Βαρυμπόπης - Τατοϊου, που χτυπήθηκε από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, προχωρά η Coca-Cola. Για την ολοκλήρωση του έργου απαιτήθηκε διάθεση επιπλέον ποσού, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική δωρεά της εταιρίας στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον δωρεά 800 χιλιάδων ευρώ από την Coca-Cola Hellas, για την αποκατάσταση των καμμένων εκτάσεων της περιοχής Βαρυμπόμπης – Τατοϊου.

«Προχωράμε με ταχύτητα στην αποκατάσταση της περιοχής Βαρυμπόμπης-Τατοϊου. Το έργο μας θα είναι έτοιμο να παραδοθεί στο τέλος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, αναγνωρίζοντας την άμεση ανάγκη παράδοσηςαντιπλημμυρικών έργων απαραίτητα για την Αττική. Σήμερα όμως είναι καιμία ιδιαίτερη μέρα. Το σύστημα Coca-Cola ανακοινώνει την επέκτασηδωρεάς για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε ακόμα μεγαλύτερο μέρος της περιοχής. Η δέσμευση μας για δράση απέναντι στην κλιματική αλλαγήθα μας βοηθήσει να αποφύγουμε παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον», δήλωσε η Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια Coca-Cola Τρία Έψιλον.

«Η ευημερία της κοινωνίας και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι βασικές προτεραιότητες για εμάς, και με αυτό τον τρόπο σήμερα συμμετέχουμε και εμείς στην αποκατάσταση και φυσική αναδάσωση της περιοχής αλλά ταυτόχρονα και στην προληπτική αποφυγή παρόμοιων φαινομένων πλημμυρών και καταστροφικών πυρκαγιών στο μέλλον», τόνισε η Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια Coca-Cola Hellas.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά τις εταιρείες την Coca-Cola Τρία Έψιλον και την Coca-Cola για τη σημαντική προσφορά την οποία κάνουν και με αυτόν τον τρόπο δίνουν τη δυνατότητα πολύ γρήγορα να προχωρήσει αυτός ο σημαντικός πνεύμονας σε αναγέννηση», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Η δωρεά αυτή προστίθεται στην αρχική δωρεά 1 εκατ. ευρώ της Coca-Cola Τρία Έψιλον, επεκτείνοντας την περιοχή αποκατάστασης, η οποία πλέον ξεπερνά τα 3.900 στρέμματα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/11/2021