Ελλάδα

Πάτρα – Με λαμπρότητα αλλά χωρίς μέτρα ο εορτασμός του πολιούχου της πόλης

30.11.2021 | 21:06 Eνσωμάτωση

Τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα γιόρτασε σήμερα η Πάτρα, αλλά στη μητρόπολη της αχαϊκής πρωτεύουσας η εικόνα ήταν διαφορετική φέτος καθώς στην είσοδο του ναού υπηρχαν άνδρες εταιρείας security που είχε βάλει η εκκλησία και φρόντιζαν να μην υπάρχει συνωστισμός εντός του ναού. Κατα τα λοιπά πάντως δεν υπήρξε κανένας έλεγχος για το αν οι πιστοί που βρέθηκαν εκεί είχαν κάνει τεστ.

Υπαλληλοι σεκιούριτι στεκονται στην είσοδο του ιερού ναου του πολιούχου της πατρας όχι για να ελέγξουν πιστοποιητικά εμβολιασμού νόσησης ή βεβαιώσεις αρνητικων τεστ κορωνοϊου αλλά για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο συνωστισμού εντός της εκκλησιας.

Λίγες μέρες μετά την υπουργική απόφαση για τους υποχρεωτικούς ελέγχους και στις εκκλησίες ακόμη και σε αυτή τη μεγάλη γιορτή εξακολουθούν να ισχύουν μόνο τα προηγούμενα μέτρα.

Μάσκες αποστάσεις αντισηπτικά στις εισόδους και συνεχείς απολυμάνσεις στις εικόνες απ όπου περνούν για να προσκυνήσουν εκατοντάδες πιστοί.

Οι εκκλησίες δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε το προσωπικό για έλεγχο πιστοποιητικών και τεστ σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων παρακολούθησαν με τα ιδιά μετρά τη λειτουργία και τη λιτάνευση της τίμιας κάρας του Αγίου Ανδρέα που έγινε στο εσωτερικό του ναού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθήκων.

Αρκετοί από τους πιστούς παρέμειναν στο προαύλιο του ναού όπου υπήρχε και κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια rapid test σε όσους το επιθυμούσαν ωστόσο η προσέλευση ήταν μικρή.

Πάντως ο κορωνοϊός δεν έχει μείνει έξω από τις εκκλησίες με τις φωνές αρνητών να δυσχεραίνουν την κατάσταση που έχει υποβάλει σε δοκιμασία αρκετούς ιεράρχες, κληρικούς και πιστούς.

Όπως έγινε γνωστό με κορωνοϊό νοσεί ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς ο οποίος αρνείται σύμφωνα με πληροφορίες να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και παραμένει στο σπίτι του ακολουθώντας φαρμακευτική αγωγή .

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/11/2021