Κόσμος

Κορωνοϊός – Ολικό lockdown δύο εβδομάδων στη Σλοβακία

24.11.2021 | 20:04 Eνσωμάτωση

Επειγόντως μέτρα από τις Ευρωπαικές Κυβερνήσεις ζητά ο ECDC με την επικεφαλής του κέντρου να εκτιμά ότι, η Ευρώπη περιμένει ραγδαία επιδείνωση των δεδομένων της πανδημίας τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Η μια μετα την άλλη οι χώρες επιβάλλουν περιορισμούς. Αύριο αναμένονται ανακοινώσεις στη Γαλλία, την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας εκτίμησε ότι περιμένουν διπλασιασμό των κρουσμάτων τα επόμενα 24ωρα.

Στη Σλοβακία καταγράφεται αυτές τις ημέρες η ταχύτερη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων Covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της γειτονικής Αυστρίας, κυβέρνηση της Σλοβακίας αποφάσισε την Τετάρτη να επιβάλει lockdown για δύο εβδομάδες, εν μέσω αναζωπύρωσης της πανδημίας με ρεκόρ κρουσμάτων.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ, τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν τόσο για τους ανεμβολίαστους όσο και για τους εμβολιασμένους και περιλαμβάνουν κλείσιμο της εστίασης και των μη απαραίτητων καταστημάτων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Ευρώπη είναι η μόνη ήπειρος όπου τα ημερήσια κρούσματα αυξάνονται. Μόνο την τελευταία εβδομάδα η αύξηση έφτασε το 11%.

Ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε προειδοποίησε ότι, χωρίς νέα μέτρα, η Ευρώπη θα θρηνήσει ακόμα 700.000 νεκρούς μέχρι την άνοιξη.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν και οι πληροφορίες του MEGA, καθώς η Κομισιόν καλεί πλέον τα κράτη να προχωρήσουν και στην 3η δόση για όλους τους ενήλικες τουλάχιστον 6 μήνες μετά την τελευταία δόση και αναμένεται να  δοθεί έμφαση στους άνω των 40 ετών, αλλά και να αναβαθμιστεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού και με την 3η δόση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/11/2021