Κόσμος

Κορωνοϊός – Νέα αυστηρά μέτρα στην Ευρώπη

24.11.2021 | 20:05 Eνσωμάτωση

Σφίγγει κλοιός σφίγγει σε Ιταλία, Αυστρία και Γερμανία υπό το βάρος της πανδημίας.

Το «σούπερ πράσινο πάσο» έρχεται και ο κλοιός σφίγγει κι άλλο για τους ανεμβολίαστους στην Ιταλία.

Από την ερχόμενη εβδομάδα οι εμβολιασμένοι και όσοι νόσησαν με κορωνοϊό θα επιδεικνύουν το πιστοποιητικό όχι μόνο για είσοδο σε όλους τους κλειστούς χώρους αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς που χρησιμοποιούν καθημερινά.

Στους ανεμβολίαστους θα επιτρέπεται να πηγαίνουν μόνο στις δουλειές τους με επίδειξη αρνητικού τεστ.

Την επιβολή του σούπερ πράσινου πάσου στήριξαν σχεδόν όλες οι περιφέρειες της χώρας με στόχο να αποφευχθεί ένα νέο lockdown.

Αυστρία

Άδειασαν οι δρόμοι και οι αγορές στην Αυστρία μετά την επιβολή του νέου lockdown. Εκτός από εκείνους που αντιδρούν, υπάρχουν και πολίτες που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι άργησε πολύ.

Δύο ημέρες μετά την επιβολή των νέων μέτρων, οι αυστριακές Αρχές κατέγραψαν περισσότερα από 15.000 κρούσματα, δηλαδή 5.000 περισσότερα από τον μέσο όρο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Γερμανία

Ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας με σχεδόν 67.000 νέες μολύνσεις κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Γερμανία.

Υπέρ ενός lockdown τάχθηκε το ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ την ώρα που συναυλιακοί χώροι και αθλητικές εγκαταστάσεις μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα με στόχο την ενίσχυση των εμβολιασμών.

Οι περισσότερες χριστουγεννιάτικες αγορές δε θα ανοίξουν. Άλλες κλείνουν μετά από λίγες μόλις ημέρες λειτουργίας εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/11/2021