Πολιτική

Λοβέρδος – Δειλή και φοβιτσιάρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη

23.11.2021 | 01:02 Eνσωμάτωση

Για την ανανέωση που μπορεί να φέρει στην πολιτική και στο κόμμα, αλλά και για τη διαχείριση της πανδημίας μίλησε στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και τη Νίκη Λυμπεράκη ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος, ένας άνθρωπος που είναι 21 χρόνια στην πολιτική ζωή και με παρουσία σε σημαντικά υπουργεία, μπορεί να φέρει την ανανέωση, «γιατί πρέπει να έχει απόψεις, δεξιότητες και αποφασιστικότητα». «Έχω κριθεί γι’ αυτά και αν ρωτήσετε έναν πολίτη που με στηρίζει, θα σας πει κάτι από όλα αυτά, θα σας έδινε ορισμένα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν σε μένα να λέω τώρα, δεν κάνω ακόμα μια θητεία για να αποχωρήσω, έτσι, αλλά είμαι εδώ και λέω ότι εγώ μπορώ να κάνω όλα αυτά τα οποία υπόσχομαι» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας και την αντιμετώπισή της από την κυβέρνηση ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «δειλή και φοβιτσιάρα». «Μπρος σε όλα τα προβλήματα έδειξε καθυστέρηση» τόνισε ο κ. Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας ότι είχε μιλήσει στη Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Νοέμβριο του 2020.

«Στους εργαζόμενους εκείνους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που είναι σε συναλλαγή με τον κόσμο. Δεν ακούστηκα. Το κόμμα μου υιοθέτησε την άποψη αυτή τον Μάρτιο – Απρίλιο, ενώ η κυβέρνηση τον Ιούλιο του ’21» τόνισε και συμπλήρωσε: «Έχω τα δυόμιση χρόνια που ήμουν εκεί στην πλάτη μου ως εμπειρία. Δεν μπορώ να σας λέω κουταμάρες. Ήμουν υπέρ της υποχρεωτικότητας. Την κάνανε αργά. Την καταστρέψαν. Η υποχρεωτικότητα δεν απέδωσε σχεδόν τίποτα».

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι είχε διαφωνήσει με τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

«Στην αρχή είχε πει ότι υπάρχει θέμα συνταγματικότητας και τώρα λέει ότι δεν υπάρχει. Εγώ συμφωνώ με τη δεύτερη άποψη του και την είχα υποστηρίξει στη Βουλή από πέρσι» υποστήριξε και τόνισε πως «η πανδημία κατέστη πανδημία των ανεμβολίαστων».

Videos & Απoσπάσματα από Μεγάλη Εικόνα - 23/11/2021