Πολιτική

Ανδρουλάκης – Έχουμε ιδεολογικές και προγραμματικές διαφορές με ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

23.11.2021 | 00:49 Eνσωμάτωση

Για τις διαφορές του Κινήματος Αλλαγής με Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και την Νίκη Λυμπεράκη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Έχουμε μεγάλες ιδεολογικές και προγραμματικές διαφορές» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, αποφεύγοντας να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχουν προγραμματικές διαφορές μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

«Εγώ δεν ψάχνω διαφορές, λέω αυτά που πιστεύω και αυτά που θέλω να υλοποιήσω» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα ζητήματα που θέλει να φέρει στο επίκεντρο αν εκλεγεί, όπως το δημογραφικό, η υγεία και η εκπαίδευση.

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι είναι ανοιχτός στους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν και επέλεξαν κάποιο άλλο κόμμα. «Ανοίγουμε τις αγκαλιές μας γιατί έχουμε κοινές αγωνίες, κοινά προβλήματα και όλες οι γενιές πρέπει να κάνουν μια νέα προσπάθεια».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους λόγους που θα οδηγήσουν κάποιον να τον επιλέξει για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. «Εγώ έχω κάνει μια πορεία πολύ συγκεκριμένη. Με εχουν ψηφίσει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ως ευρωβουλευτή, ήμουν υποψήφιος για αρχηγός του κόμματος αλλά έφτασα εδώ που έφτασα χωρίς να κάνω ούτε ένα ρουσφέτι στη ζωή μου. Δεν ξέρω τι σημαίνει πελατειακό κράτος ή μάλλον γνωρίζω αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μέχρι μέχρι να φτάσω εδώ που έφτασα» τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν έχω διορίσει ποτέ κανέναν. Δεν έχω σπαταλήσει ποτέ ένα ευρώ φόρο του ελληνικού λαού και επίσης δεν είμαι ένα πρόσωπο που είναι αγαπητό στην εγχώρια ολιγαρχία και έχει ανέβει στο ασανσέρ της».

«Υπάρχει περίπτωση να δεχτώ πίσω ανθρώπους οι οποίοι αυτές τις αξίες τις ποδοπατησαν για μια θέση εξουσίας και ξαφνικά ξέχασαν ότι το ΠΑΣΟΚ πρόσφερε» διερωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως η απάντησή του θα είναι ένα «βροντερό όχι». «Λέω όχι διότι για μένα είναι αξιακό θέμα. Ο οπορτουνισμός είναι αξιακό θέμα. Κάποιοι άνθρωποι να μην παίρνουν πολιτικές αποφάσεις βάσει ιδεολογίας αλλά βάση εξουσίας» συμπλήρωσε.

Επίσης, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο προσέλευσης ψηφοφόρων άλλων κομμάτων στις διαδικασίες του Δεκεμβρίου. «Οποιοσδήποτε προοδευτικός δημοκράτης μπορεί 5 του μηνός και 12 να συμμετάσχει, να έχουμε μια πολύ μεγάλη συμμετοχή για να μεγαλώσουμε την παράταξη μας και να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Δεν το συζητάμε» σημείωσε, ωστόσο ξεκαθάρισε πως «άνθρωποι που είναι εγγεγραμμένα μέλη άλλων κομμάτων, προφανέστατα δεν το θεωρώ λογικό να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία».

Videos & Απoσπάσματα από Μεγάλη Εικόνα - 23/11/2021