Πολιτική

Ανδρουλάκης – Μπορώ να προσφέρω ανανέωση, ενότητα και προοπτική

23.11.2021 | 00:25 Eνσωμάτωση

Για την αλλαγή που σκοπεύει να φέρει στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής μίλησε στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και την Νίκη Λυμπεράκη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Θεωρώ ότι έχει έρθει η ώρα να ανανεωθεί η ηγεσία της παράταξης, αλλά και η εκλογική της βάση» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι το κόμμα θα πρέπει να απευθυνθεί σε όλες τις γενιές, «γιατί αυτή τη στιγμή η χώρα ζει ένα δικομματισμό όπου η κυβέρνηση κάνει πάρα πολλά λάθη, τα οποία η αντιπολίτευση δεν μπορεί να αναδείξει».

«Πρέπει η γενιά μου να ηγηθεί μιας προσπάθειας ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης, γι’ αυτό και είμαι άλλωστε υποψήφιος και αυτός είναι ο στόχος μου» συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Μπορώ να προσφέρω ανανέωση, ενότητα και προοπτική» πρόσθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, υπογραμμίζοντας ότι θα τον βοηθήσει η εμπειρία του από το Ευρωκοινοβούλιο.  «Ο τόπος έχει ανάγκη ένα σοβαρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα» πρόσθεσε.

Για τους λόγους που οδήγησαν στην πτώση του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «Καλό είναι να γνωρίζουμε τι μας έφτασε εκεί, αλλά όσο αναμοχλεύουμε το παρελθόν δεν οδηγούμαστε σε ένα καλύτερο μέλλον». «Για μένα πρέπει οι πολιτικές του μέλλοντος να είναι προτεραιότητα και ιδιαίτερα οι πολιτικές που αφορούν μεγάλες κοινωνικές ανισότητες» συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Εγώ είμαι ένας υπερήφανος σοσιαλδημοκράτης. Εκφράζω το κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας που έχει προτεραιότητα την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων. Μια πολιτική αλληλεγγύης και υπερεθνικά και εθνικά» πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι «η οριοθέτηση με τη Νέα Δημοκρατία είναι η μάχη για τις ανισότητες και η οριοθέτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σεβασμός στους θεσμούς, η διάκριση εξουσιών και ένα πολιτικό σύστημα το οποίο θα λειτουργεί βάσει αξιών που δεν οδηγούν μια κυβέρνηση να κάνει αυτά που έκανε ο κ. Τσίπρας με το δημοψήφισμα».

Videos & Απoσπάσματα από Μεγάλη Εικόνα - 23/11/2021