Κόσμος

Κορωνοϊός – Σοβαρά επεισόδια στις Βρυξέλλες για τα νέα περιοριστικά μέτρα – Η Γάνδη ακυρώνει τους εορτασμούς των Χριστουγέννων

22.11.2021 | 13:02 Eνσωμάτωση

Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες ξέσπασαν χθες στις Βρυξέλλες καθώς 35.000 Βέλγοι διαμαρτυρήθηκαν για τα νέα περιοριστικά μέτρα. Την ίδια στιγμή το Βέλγιο μετρά πάνω από 10.000 κρούσματα την ημέρα, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την 3η δόση για το γενικό πληθυσμό.

Χάος επικράτησε χθες στους δρόμους των Βρυξελλών, με κροτίδες, δακρυγόνα και βανδαλισμούς αστυνομικών οχημάτων. Τρεις Βέλγοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και Φλαμανδοί εθνικιστές.

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τα νέα μέτρα που καθιστούν το πιστοποιητικό COVID υποχρεωτικό παντού, επαναφέρουν τη γενική χρήση μάσκας καθώς και την υποχρεωτική τηλεργασία.

Και αυτά τα μέτρα διότι ο εφιάλτης της πανδημίας επιστρέφει στην καρδιά της Ευρώπης, με πάνω από 13.000 κρούσματα ημερησίως και 500 άτομα σε ΜΕΘ.

Η Γάνδη ήδη ακύρωσε όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ενώ στις Βρυξέλλες η χριστουγεννιάτικη αγορά θα λειτουργήσει υπό αυστηρούς όρους.

Τέλος, οι βελγικές αρχές αποφάσισαν τη χορήγηση της 3ης δόσης στο γενικό πληθυσμό ήδη από τις αρχές του 2022.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/11/2021