Κόσμος

Κορωνοϊός – Σε lockdown από σήμερα η Αυστρία – Φουντώνει η συζήτηση για lockdown & υποχρεωτικό εμβολιασμό στη Γερμανία

22.11.2021 | 13:01 Eνσωμάτωση

Η Αυστρία έγινε σήμερα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επανέφερε το καθολικό lockdown προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τη νέα έξαρση της πανδημίας. Την ίδια ώρα φουντώνει η συζήτηση για την επιβολή καθολικού lockdown και στη Γερμανία.

Από σήμερα και για τουλάχιστον είκοσι ημέρες θα ισχύσει το καθολικό lockdown στην Αυστρία, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς τα ημερήσια κρούσματα είναι της τάξεως των 14-15.000.

Οι αρχές ξεκαθάρισαν ότι σκοπεύουν να παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους και ότι από 1ης Φεβρουαρίου καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Την ίδια ώρα, στη Γερμανία, μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που ξεπέρασαν τις 60.000 την περασμένη εβδομάδα, αρκετοί πολιτικοί – ανάμεσά τους ο αρχηγός της νεολαίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Μέρκελ – τάχθηκαν υπέρ του lockdown και των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Ιατρικές ενώσεις, επιστημονικά ινστιτούτα και πολιτικοί, τάσσονται υπέρ ενός γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού ως μοναδική διέξοδο από την κρίση.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», Λόταρ Βίλερ, παρέπεμψε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος συνιστά, «αν έχετε δοκιμάσει όλα τα άλλα, πρέπει να σκεφτείτε και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/11/2021